Yhdysvaltalaisjärjestö lahjoitti miljoona dollaria homoavioliittojen puolesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 4

Yhdysvaltalainen ihmisoikeusjärjestö Human Rights Campaign on päättänyt lahjoittaa miljoona dollaria eri seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeuksia ajaville järjestöille. Avustusten tarkoituksena on rahoittaa järjestöjen kampanjaa homoavioliittojen tunnustamiseksi. Lahjoitus jaetaan tasan Mainen, Washingtonin, Marylandin ja Minnesotan osavaltion kesken.

Human Rights Campaign on ilmoittanut lahjoittaneensa mainitun miljoonan dollarin lisäksi vuoden 2011 ja vuoden 2012 välillä 4,8 miljoonaa dollaria homoavioliittojen hyväksymisen edistämiseksi. Neljälle osavaltiolle annetun lahjoituksen tarkoituksena on estää vanhoillisia voimia kieltämästä homoavioliittoja osavaltioiden perustuslaista marraskuussa käytävässä kansanäänestyksessä.

Universo Gay (Espanja)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

Human Rights Campaign on paikallinen "Seta" (http://www.hrc.org ), joka sen sijaan että pistäisi käden veronmaksajien taskuun on vuosien varrella kerännyt yksityislahjoituksia sadoilla miljoonilla dollareilla. Kannattaisi täälläkin ottaa oppia!
Suomessa rahan kerääminen ei ole ihan yhtä yksinkertainen prosessi kuin Rapakon takana. Rahan kerääminen on luvanvaraista toimintaa ja yksi määräaikainen keräys voi kohdistua vain yhteen nimettyyn tarkoitukseen.

USA:ssa yritykset voivat saada verohuojennuksia tekemistään lahjoituksista. Suomessa ei.