Matrix-elokuvan ohjaaja kävi läpi sukupuolenkorjausprosessin

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Mikko Kivinen
  • 1

Matrix-elokuvan veljensä kanssa ohjannut Laurence "Larry" Wachowski on vuosia kestäneen sukupuolen korjausprosessin jälkeen tullut julkisuuteen Lana Wachowski -nimisenä naisena.

47-vuotiaan Hollywood-ohjaajan seksuaalisuuteen liittyvät kysymykset ja hänen naiseksi pukeutumisensa on herättänyt keskustelua ja sensaatiolehdistön mielenkiintoa jo vuosikymmenen ajan. Nyt uutta Cloud Atlas -elokuvaa promotoivassa videossaan Hollywood-ohjaaja esiintyy ensimmäistä kertaa julkisuudessa sukupuolensa korjauksen jälkeen.


"Hei, minä olen Lana", esittäytyy vaaleanpunaisella rastatukalla varustettu ohjaaja. Lana esittelee elokuvan veljensä Andy Wachowskin ja ohjaaja Tom Tykwerin kanssa. Uuden elokuvan pääosissa ovat Tom Hanks ja Halle Berry. Cloud Atlas saa ensi-iltansa 26. elokuuta.

Vuonna 2002 Wachowski kävi läpi katkeraa avioeroprosessia vaimostaan Thea Bloomista, raportoi People-lehti tuolloin. Vuonna 2003 Wachowskin mukana Cannesin elokuvajuhlilla ollut seuralainen kertoi Britannian iltapäivälehdille, että Wachowski olisi ns. ristiinpukeutuja.

Myöhemmin samana vuonna Gothamist-nettijulkaisussa elokuvajournalisti Dave Poland raportoi kolumnissaan oletuksestaan, että Wachowski oli parhaillaan käymässä läpi sukupuolenkorjausta: - Kaikki merkit viittaavat minusta siihen, että Larry Wachowski on nyt korjaamassa sukupuoltaan, Poland kirjoitti. - Hän pukeutuu julkisesti naiseksi, käyttää naishormoneja ja kyllä, käy läpi sukupuolen korjausprosessia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Wachowski on ensimmäinen suuren luokan tunnettu Hollywood-ohjaaja, joka on tullut "ulos kaapista" trans-ihmisenä.

Trans-aihe on ollut esillä viihdemaailmassa tänä vuonna näkyvästi aiemminkin. Toukokuussa Against Me! - yhtyeen laulaja Tom Gabel tuli ulos kaapista transsukupuolisena Rolling Stone -lehdelle ja ilmoitti aikovansa aloittaa elämään naisena nimeltään Laura Jane Grace. Grace on edelleen naimisissa vaimonsa Heatherin kanssa, jonka kanssa hänellä on tytär.

- Minulle pelottavin asia tässä oli se, miten hän ottaisi uutisen vastaan, Tom Gabel sanoi keväällä. - Mutta hän on ollut super-upea ja ymmärtävä.

Huffington Post: Larry Wachowski Transgender: ´Matrix´ Director Reveals Transition To Lana Wachowski
Against Me! -punkyhtyeen laulaja aikoo korjata sukupuolensa

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • SethiNiinq
  • 22.5.2014, 21.54
No se on kyllä hyvä... Siitä kiitokset, ja kunnioitukset...