New York Times: Suomalais-italialainen sateenkaariperhe Italiassa “lainsuojaton”

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

New York Timesin artikkelissa keskiviikkona kerrottiin suomalais-italialisesta sateenkaariperheestä, joka Suomessa elää rekisteröidyssä parisuhteessa, Italiassa sinkkuina. Elisa ja Emmi solmivat suhteensa Suomessa viisi vuotta sitten. Molemmilla on biologinen lapsi. Mutta: Italia ei hyväksy lapselle kahta äitiä, ei myöskään rekisteröityä parisuhdetta tai perheen sisäistä adoptiota

Esimerkkinä EU-lainsäädännön ongelmista on myös englantilainen pariskunta, joista Italiassa tulee sinkkuja. He eivät voi yhdessä omistaa galleriaansa.

Thomas S. ja Jose A. ovat opiskelleet Varsovassa ja tutustuneet siellä. Kahdeksan vuotta myöhemmin he muuttivat takaisin Josen kotikaupunkiin Alicanteen. Puolan viranomaiset kieltäytyivät toimittamasta avioliiton esteettömyystodistuksia, koska molemmilla oli miehen nimi. Euroopan komissio puuttui asiaan, mutta sitä edelleen vitkutellaan Puolassa.

New York Timesin artikkeli (vaatinee ilmaisen rekisteröitymisen)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

http://www.nytimes.com/2012/07/26/world/europe/on-gay-marriage-europe-strains-to-reconcile-27-interests.html?_r=4&pagewanted=all


Tämä linkki ei ilmeisesti vaadi rekisteröitymään
http://www.nytimes.com/2012/07/26/world/europe/on-gay-marriage-europe-strains-to-reconcile-27-interests.html

1 kommenttia

Ei sitä tarvitse mennä Italiaan asti kummastelemaan tätä. Suomessa rekisteröity parisuhde ei päde edes Suomenlahden eteläpuolella Virossa. Koska Viro ei tunnusta samaa sukupuolta olevia pariskuntia, ei niiden perusteella voi hakea esimerkiksi oleskelulupaa.