Oulun sekä Tampereen Pride saivat paljon huomiota medioissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 3

Tämän vuoden maakunnalliset pride-tapahtumat Oulussa ja Tampereella saivat huomattavasti huomiota, kumpikin hieman eri syistä.

Oulussa Pride-tapahtumaan aikaan pidetyn seminaarin pääpuhujaa Dan Koivulaaksoa sumutettiin suoraan kasvoihin kaasusumutteella. Puhuja joutui käymään sairaalassa tarkistuttamassa sumutteen vaikutukset. Seminaari oli pride-tapahtuman ulkopuolinen tilaisuus.

Tampereella oli jo etukäteen tiedossa Finnish Defence Leaguen FDL:n halu osallistua pride-marssiin. Heidän edustajansa oli tullut paikalle kahden oman turvamiehen saattelemana. FDL:n osallistuminen marssiin kuitenkin torjuttiin. Siihen ei ollut lupaa pride-paraatin järjestäneeltä Pirkanmaan Setalta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tampereen marssista on tehty video, joka on katseltavissa YouTuben kautta. Mukana videolla on kommentit Pirkanmaan Setan puheenjohtaja Mikko Väisäseltä ja FDL:n edustajalta Mimosalta. Alla on linkki videoon.

YouTube -video Tampereen pride-kulkueesta

3 kommenttia

Tässä on myös hyvä 15 minuutin koostevideo, johon sisältyy kokoontuminen Tullintorille, FDL:n torjuminen, kulkue sekä Pirkanmaan Setan puheenjohtajan että apulaispormestarin puheenvuorot Frenckellinaukiolla ynnä kansanedustajan kommentit:

http://www.youtube.com/watch?v=CE4JR0_YdIA&feature=related

Kommenttia muokattu: 25.07.2012 klo 23:41