Homojen sähköinen treffipalvelu Grindr kaatui Lontoossa heti olympiajoukkueiden ja avustajien saavuttua

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • (päivitetty )
  • JuhaniV
  • 4
Grindr-palvelun logo

On edelleen hieman epäselvää, olivatko olympian kisoihin saapuneet urheilijat ja toimitsijat todellinen syy palvelun kaatumiseen. Grindrin edustaja ilmoittaa blogipostauksessaan: "Vaikka me haluaisimmekin uskoa, että upeakroppaiset miehet kaikkialta maailmasta, pukeutuneina Lycraan kokoontuessaan samaan paikkaan, saisivat aikaan valtavan lisäyksen Grindrin liikenteeseen, haluamme vakuuttaa, että olympiajoukkueiden saapumisella oli vain vähän taikka ei lainkaan vaikutusta palvelimeemme. Todellisuudessa monet seikat yhdessä aiheuttivat teknisen vian. Järjestelmä on nyt toiminut useita päiviä."

Sosiaalisessa mediassa on jo ehditty epäillä järjestelmän kaatumista julkisuustempuksi kisojen siivellä. Näin olisi kenties saatu lisää julkisuutta.

On jopa mahdollista, että vuoden 2012 olympiakisat olisivat vedenjakajana suhtautumisessa sateenkaari-ihmisiin huippu-urheilun piirissä.

23.07.2012 00:54
Lähes samanaikaisesti olympiajoukkueiden ja heidän huoltajiensa saapumisen kanssa Lontoon kisakylään, homomiehille suunnattu sähköinen tapaamispalvelu Grindr kaatui. Kesti vuorokauden saada palvelu takaisin toimintaan.

Palveluun liittyneet voivat tunnistaa lähistöllään olevat palvelun muut käyttäjät. Järjestelmän toiminta perustuu GPS-paikannukseen.

On ilmeistä, että palvelu ylikuormittui olympiavieraitten ryhtyessä etsimään samanhenkisiä ihmisiä lähistöltään samanaikaisesti.

Palvelun tuottaja ilmoitti syvän pahoittelunsa toiminnan keskeytymisestä. He olivat tehneet töitä ympäri vuorokauden saadakseen järjestelmän jälleen toimimaan. Grindrin edustaja ei maininnut tiedotteessaan sanallakaan olympialaisia.

Lukijakeskustelussa todettiin, että Lontoon vuoden 2012 olympialaisissa kilpailee 14 avoimesti homoa ja lesboa. On luultavaa, että kisoihin osallistuu heitä huomattavasti enemmän.

Grindr on Englannissa aktiivisessa käytössä. Lontoon alueellakin käyttäjiä on noin 350 000.

Wikipedian Grindr-palvelun kuvauksessa kerrotaan palvelun toimineen aiemminkin epäluotettavasti ja olleen nurin pitkiäkin aikoja. Järjestelmään on myös murtauduttu ja käyttäjätietoja otettu haltuun luvatta.

Brittitabloidi Mirrorin uutinen Gringr-palvelun kaatumisesta
Wikipediassa kuvaus Grindr-palvelusta englanniksi

4 kommenttia

Helsingin loppukevään jääkiekkokisojen aikana kaupungin homopaikkojen asiakkailla oli paljonkin kisojen turvalappuja kaulasta roikkumassa.

Eikä niitä uskallettu heittää lattialle vaikka muu vaatetus joutikin. Sellainenhan olisi voinut hämärässä joutua vääriin käsiin. Turvalaput sitten pitivät ääntä kilin-kolin..
Urheilijoiden joukossa on varmasti enemmän homoja ja lesboja kuin ne kaapista julkisesti ulos tulleet 14.
Mutta etenkin taustajoukoissa, valmentajissa, välinehuoltajissa, fysioterapeuteissa, muussa lääkintähenkilökunnassa jne. heitä todennäköisesti on monin verroin enemmän.