Uuden osallistujan tilitystä North Pridessa marssimisesta

  • Uutinen
  • Pride
  • jnsto

Uudessa Suomessa blogia pitävä Taru Jousia kirjoitti tuoreeltaan ajatuksia osallistumisesta North Priden kulkueeseen.
Kulkue oli kirjoittajan mielestä yllättävän pitkä, hän arvioi osallistujia olleen viitisensataa. Sitä oli suojaamassa kävellen myös useampi poliisi.

-Tämä oli ensimmäinen kerta, kun osallistuin Pride-kulkueeseen. Kokemus oli monipuolinen. Tunsin ulkopuolisuutta, häpeää, ylpeyttä, pelkoa ja innostuneisuutta, kirjoitti Jousia.
Hän arveli noiden tunteiden olevan tuttuja myös normatiivisesta seksuaalisuudesta poikkeaville henkilöille. -Ehkä sain kokea pienen hetken verran, miltä se tuntuu, Jousia arveli. Jousia kertoo huomanneessa, että kulkueessa oli mukana yksi lapsi rattaissa. Omia lapsia hän ei olisi uskaltanut mahdollisten väkivaltaisten iskujen pelossa ottaa mukaan tapahtumaan.

- Kaiken kaikkiaan kulkueesta jäi hyvä mieli. Kävelin fyysisesti puoli kilometriä, mutta henkisesti otin ison loikkauksen kohti ymmärtämistä.

Jousia kertasi myös kulkueen iskulauseita. ”Mieti sitä kepakko, batmankin on lepakko” ja ”Kun sä sanot homo, se voi olla sun pomo” sekä ”Meit on monta ylpijää, rakkauessa kylpijää”.

Taru Jousian blogikirjoitus US:ssä

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!