Montevideon yliopiston rehtorin nimitys peruutettiin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Mercedes Rovira, uruguaylainen dosentti, joka oli määrä nimittää Montevideon yliopiston uudeksi rehtoriksi, ei ota virkaa vastaan hänen antamiensa lausuntojen aiheuttaman kohun takia. Eräälle paikalliselle lehdelle antamassaan haastattelussa Rovira oli nimittänyt homoseksuaalisuutta ”epänormaaliudeksi” ja antanut ymmärtää erottavansa yliopiston homoseksuaaliset opettajat.

Ovejas Negras-järjestö ilmoitti vievänsä rehtorin lausunnon Uruguayn ihmisoikeuslaitoksen käsiteltäväksi, ja maan yleinen syyttäjä aikoo tutkia dosentin julistuksen. Myös maan opetus- ja kulttuuriministeri Ricardo Ehrlich oli puuttunut asiaan Roviran nimittämisen estämiseksi.

Montevideon yliopiston entinen opiskelija Diego Palma lähetti Roviralle kirjeen, jossa hän sanoi: ”Jos niin kuin sanotte, homoseksuaalisuutta voisi verrata siihen, että löytää neliapilan, Montevideon yliopistolla oli, on ja on myös tulevaisuudessa paljon onnea, koska sieltä löytyy paljon neliapiloita.

Ehkä ette ole huomannut, koska jokainen elää valitsemassaan kuplassa, mutta kävellessänne yliopistonne käytäviä pitkin katsokaa ympärillenne, sen opiskelijoita, dosentteja ja hallintohenkilöitä, ja törmäätte useisiin henkilöihin, joita kommenttinne varmasti ovat loukanneet. Minkä tahansa vakavasti otettavan yliopiston on valittava opiskelijansa näiden voimavarojen ja opettajansa näiden akateemisten ansioiden perusteella. Muut tekijät jäävät opetuksen ulkopuolelle. Muu on pelkkää syrjintää.”

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Rovira vastasi kirjeeseen väittäen, että hänen puheitaan on valitettavasti tulkittu väärin. ”Ne, joiden puolesta nyt kärsin eniten, ovat ne, jotka tuntevat tulleensa loukatuiksi jostakin, jota ei ole ollut elämässäni, kuten syrjintä.”

Universo Gay (Epanja)
Ranneliikkeen uutinen

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!