Hollanti myöntää turvapaikan irakilaisille homoille

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 6

Hollannin viranomaiset ovat muuttaneet maahanmuuttokäytäntöjään, jotta sieltä turvapaikkaa hakevien seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ihmisten turvallisuus voidaan taata lähtömaan homofobian takia. Muutos tuli Hollannin ulkoministeriön kerrottua, että on mahdotonta elää avoimesti homona Irakissa vaarantamatta henkeään.

Hollannin maahanmuuttoasioista vastaava ministeri Leers Gert kertoi tiedotusvälineille Hollannin hallituksen pysäyttäneet maasta turvapaikkaa hakeneiden irakilaishomojen karkotuksen. Hollannin viranomaiset helpottavat myös niiden seksuaalivähemmistöihin kuuluvien henkilöiden turvapaikkahakemusten tekemistä, joiden henki on vaarassa heidän kotimaassaan homofobian tai transfobian takia.

Hollannin hallitus ilmoitti kuitenkin, että turvapaikan hakijoiden on pystyttävä osoittamaan homoseksuaalisuutensa, biseksuaalisuutensa tai transsukupuolisuutensa, jottei maa hukkuisi turvapaikkahakemuksiin.

Universo Gay (Epanja)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

6 kommenttia

"...turvapaikan hakijoiden on pystyttävä osoittamaan homoseksuaalisuutensa..."

Tämä on uutisessa erityisen kiinnostava kohta. Kuinka osoitetaan luotettavasti, että hakija on oikeasti homoseksuaali? Penis-testeri ja pornokuvatko? Menetelmä on ajat sitten osoitettu epäluotettavaksi ja myös eettisesti vääräksi.
Suomikin voisi ottaa maahan jonkin verran homomiehiä lisää.

Voisikos järjestää vaikka jonkin Mr Immigrant Gay Finland -kisan hakijoitten karsimiseksi. Otettais meille tietty osa hakijoista ja ohjattais loput muille Skandinavian maille.

Kommenttia muokattu: 17.07.2012 klo 02:41