Jamaikan poliisi torjuu väitteet homofobiasta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Jamaikan poliisin apulaiskomissaari Les Green on Jamaican Observer-sanomalehdelle antamassaan haastattelussa torjunut väitteet, että tämä Karibian valtio tuomitsisi homoseksuaalisuuden. Green väitti, että Jamaikan antama homofobinen kuva ympäri maailman juontuu tiedotusvälineiden julkisuuskampanjasta maata vastaan. Hänen mukaansa Jamaika on paljon suvaitsevampi homoseksuaalisuutta kohtaan kuin maailman maat keskimäärin.

Hänen mukaansa riittää, kun näkee, ”miten rohkeita homot ovat, miten he pukeutuvat ja käyttäytyvät osoittaen näin elävänsä hyvin. Miksi sitten sanotaan, että heitä syrjitään?”

Apulaiskomissaari torjui väitteet siitä, että homoseksuaaliseen väestöön kohdistetut murhat olisivat homofobisten henkilöiden toteuttamia. Hän väitti, että kaikki homoihin kohdistuneet murhat olivat toisten homojen intohimosyistä tekemiä. Hän yritti näin vähätellä Jamaikan harjoittamaa homofobiaa siitä huolimatta, että siellä on edelleen voimassa homoseksuaaliset suhteet kriminalisoiva lainsäädäntö.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!