USA:n episkopaalinen kirkko tukee tasa-arvoista avioliittolakia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1

Enemmistö Yhdysvaltain episkopaalisen kirkon piispoista antoi maanantaina tukensa samanneuvoisten avioliittojen järjestämiselle uskonnollisen yhteisön omistamissa kirkoissa. Päätös syntyi Indianapolissa järjestetyssä kirkon yleiskokouksessa. Päätöstä tuki 111 piispaa, 41 vastusti ja kolme jätti äänestämättä.

Tämän jälkeen episkopaalisen kirkon edustajainhuoneen on tehtävä päätös asiassa. Jos päätös on myönteinen, homot voivat alkaa solmia avioliittoja keskenään episkopaalisissa kirkoissa. Yhdysvaltain episkopaalinen kirkko olisi myös maan suurin samanneuvoisille avioliitoille myötämielinen uskonnollinen yhteisö.

Universo Gay (Epanja)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Protestanttinen The United Church of Christ on muistaakseni toiseksi suurin homoparien avioliitot siunaava kirkkokunta. Presbyteerinen kirkko, jolla on noin 2 miljoonaa jäsentä, siunaa myös homoparit, mutta ei vielä avioliitonomaisesti.

Sitten on tietenkin lukuisia kirkkokuntia, jotka vihkivät samaa sukupuolta olevia pareja seremonioineen. Niitä löytyi niin paljon, kun Amerikasta on kyse, että jätetään ne toiseen kertaan.

Viimeksi homoparien vihkiseremonian hyväksyi viime kuun alussa Yhdysvaltain konservatiivijuutalaisten (noin 1600 rabbia) kokous yksimielisesti.

The Jewish Dailyn artikkeli ja kuva, jossa rabbi vihkii naisparin:

http://forward.com/articles/157142/conservatives-give-gay-wedding-guidance/?p=all

Israelissa iloittiin Amerikan konservatiivijuutalaisten päätöksestä. Tässä Jerusalem Postin uutisessa on pelkästään faktat, ja reaktiot löytyvät myöhemmistä uutisista:

http://www.jpost.com/JewishWorld/JewishNews/Article.aspx?id=272365

Valtamedia on täysin unohtanut sateenkaarikirkot ja seurakunnat. Suurin sateenkaarikirkkokunta on Metropolitan Community Churches, jolla on tällä hetkellä eri puolilla maailmaa noin 300 seurakuntaa ja 172 kirkkoa, joista suurin osa Yhdysvalloissa. MCC on vihkinyt avioliittoon yli 6000 homo- ja lesboparia. MCC toimii myös aktiivisesti homojen oikeuksien puolesta, ja toimintaan voi tutustua sen kotisivuilla:

http://mccchurch.org/