Skotlannin katoliselta kirkolta rahaa tasa-arvoa vastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1

Skotlannin Katolisen kirkon johtaja, kardinaali Keith O'Brien on ilmoittanut katolisen kirkon lisäävän painostustaan skottilaisia poliitikkoja kohtaan samanneuvoista avioliittoa koskevan lain torjumiseksi. Kardinaali paljasti myös kirkon antavan 120000 euroa samanneuvoisten avioliittojen vastaiseen kampanjaan Skotlannissa.

Kardinaali uhkasi Skotlannin hallitusta ”ennenkuulumattomin vastatoimin” katolisen kirkon taholta, jos samanneuvoista avioliittoa koskeva laki hyväksytään.

”Avioliitto on vaarassa ja poliitikkojen on tiedettävä, että katolinen kirkko selviää kaikista ongelmista ja nousee hinnalla millä hyvänsä puolustamaan itseään.” kardinaali pauhasi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Equality Network, Skotlannin sateenkaariväestön oikeuksien puolesta taisteleva järjestö, on tuominnut kardinaalin lausunnot ja kuvaillut niitä ”hyökkääviksi, epädemokraattisiksi ja epäkristillisiksi”. Järjestö vaati samalla Skotlannin hallitusta ”puolustamaan tasa-arvoa” sen sijaan että ”se antautuisi katolisen kirkon uhkausten edessä”.

Universo Gay (Epanja)

1 kommenttia

Tänään tiistaina 17.7. on Skotlannin pääministerin Alex Salmondin tarkoitus ilmoittaa, minä päivänä parlamentti äänestää lakialoitteesta, jonka hyväksyminen takaisi kaikille skotlantilaisille oikeuden solmia avioliitto puolisoiden sukupuolesta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

Skotlannin parlamentissa on 129 edustajaa, joista tämänhetkisen tiedon mukaan 74 on antanut virallisen lupauksen äänestää tasa-arvon tuovan lakimuutoksen puolesta. Kaiken pitäisi siis olla kunnossa myönteistä päätöstä varten. Ongelmana on, että Salmondin johtama hallitus Edinburghissa on siirtänyt ilmoitusta ja äänestysajankohtaa useamman kerran. Nyt täytyy vaan toivoa, että pm ja hallitus rohkaistuvat, jolloin tästäkin parlamentista tulee lähiaikoina osa myönteistä homohistoriaa:

http://www.scottish.parliament.uk/index.aspx

Skotlannin katolisen kirkon änkyrät eivät aio antaa periksi ja kardinaalin julistama sota homojen oikeuksia vastaan kiihtyy. Kirkko on käyttänyt jo noin 64 000 euroa tasa-arvon vastaiseen mainontaan ja aikoo vielä lisätä volyymiä noin 127 000 eurolla. Kardinaali O´Brien ei ole nyt kiinnostunut hädänalaisten auttamisesta vaan haluaa rikastuttaa mainostoimistoja.
Eikä tässä vielä kaikki. Nyt kardinaali vaatii, että asiasta on järjestettävä kansanäänestys. Sellaiseen Skotlanti ei tietenkään tuhlaa rahoja eikä se edes kuulu parlamentaariseen demokratiaan. Tasa-arvojärjestöt ovat korottaneet äänensä:

http://www.scotsman.com/news/politics/referendum-on-gay-marriage-would-be-un-scottish-unfair-and-a-waste-of-public-money-say-equality-campaigners-1-2414512

Kommenttia muokattu: 17.07.2012 klo 01:45