USA: Eheyttäjien rintamaan paha repeämä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 5
Exodus International logo

Homoja heteroiksi "terapoivan" Exodus Internationalin toimitusjohtaja Alan Chambers ilmoitti NYT:n haastattelussa, ettei nk. eheytys muuta homoja mitenkään heteroiksi. Menetelmä ei siis toimi.

Pienoinen maanjäristys eheyttäjien piirissä tapahtui, kun näkyvästi julkisuudessa pitkään ollut ja homojen terapoimista heteroiksi rukouksen ja terapian avulla mainostanut Alan Chambers käänsi täysin linjansa aikaisempaa vastaan.

Ei kulunut kuin hetki, kun konservatiivien taholta Chambersin väitteet kumottiin. Amerikan anglikaanikirkon konservatiivisiipeä edustava Virtue Online -verkkosivusto julkaisi kitkerän vastineen New York Timesin haastatteluun. Julkilausumassa Chambersia syytetään koko järjestön olemassaolon oikeutuksen tuhoamisesta ja perusajatuksen (homojen muuttamisesta heteroiksi) hylkäämisestä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Viime vuoden puolella ilmeni, että Exodus International on pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa. Toimitusjohtaja Chambers koetti pehmentää järjestön linjaa todettuaan, että eheyttäjät ovat joutuneet yhteiskunnassa paaria-luokkaan (paaria=hylkiö). Järjestö joutui myös tulilinjalle kun järjestön hallituksen jäsen matkusti 2009 Ugandaan, jossa hän kannusti laatimaan lain, joka olisi mahdollistanut jopa homojen kuolemantuomiot. Seurauksena oli raivokas kansainvälinen tuomio ja Ugandan painostus lakiehdotuksen vetämiseksi pois kästtelystä., Aivan äskettäin (18.6.2012) Exodus International joutui antamaan julkilausuman jossa irtisanouduttiin homojen rankaisemisesta missään muodossa. Tässä viitataan Ugandan tapahtumiin ja äskettäisiin Jamaican tapahtumiin. Exodus Internationalin hallituksen jäsen, muusikko Dennis Jernigan kommentoi Jamaicalla vieraillessaan presidentti Obaman uhkausta toimenpiteistä Jamaicaa vastaan, jos siellä säädetään laki homoja vastaan. Jerrigan väitti Obaman pettäneen linjan suhtautumisessa homoseksuaalisuuteen ja raamatulliseen totuuteen. Dennis Jerrigan joutui perumaan julkiset kommenttinsa ja Exodus International joutui antmaan julkilausuman.

NYT:n uutisjuttu Exodus Internationalin johtajan linjanmuutoksesta
USA:n anglikaanikirkon konservatiivisiivestä reagoitiin välittömästi

5 kommenttia

Ei kai koko Exodus International-järjestöllä ole koskaan ollut "olemassaolon oikeutusta", koska sen toiminta perustuu valheisiin.
Minun kantani on se, että Exodus International ja vastaavat organisaatiot Yhdysvalloissa ovat tehokkaita rahantekokoneita organisaatioiden pyörittäjille. Konsepti tässä tapauksessa on homojen syyllistäminen, polvirukoukset ja "psykoterapia". Äärioikeiston tarkoitusperiin nämä tällaiset organisaatiot istuvat todella hyvin.

Ihmiset alkavat sielläkin huomata millaisiin valheisiin koko juttu perustuu, aivan kuten Lassijuhani tuossa edellä toteaa.