Ukrainaa painostetaan luopumaan homopropagandan vastaisesta lainsäädännöstä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1

Englantilainen laulaja Elton John käytti äskettäin Ukrainassa pitämässään konserttia hyväkseen puolustaakseen seksuaalivähemmistöjen oikeuksia. Avoimesti homoseksuaalinen laulaja pyysi viime lauantaina Kievissä pitämässään konsertissa, ettei Ukrainan parlamentti hyväksyisi ”homopropagandan” vastaista lakialoitetta.

Lakialoite esiteltiin äskettäin maan parlamentissa, ja sen tavoitteena on rajoittaa seksuaalivähemmistöjen ilmaisun- ja mielenosoitusvapautta. Seksuaalivähemmistöjen näkyvyyttä halutaan rajoittaa, koska tällainen näkyvyys olisi ”homoseksuaalisten suhteiden propagoimista”. Rangaistuksena olisi sakot.

Konsertissa Elton John lausui: ” Luin äskettäin, että homoseksuaaleja pahoinpidellään Ukrainassa. Se tuottaa minulle tuskaa. Se ei symboloi Ukrainaa minulle. Tämä maa on hyvä paikka ja täynnä suurenmoisia ihmisiä. Ei saa koskaan olla rikos olla väriltään erilainen, uskonnoltaan erilainen tai seksuaaliselta suuntautumiseltaan erilainen. Olemme kaikki Jumalan lapsia. Kaikki me ansaitsemme mahdollisuuden. Pyydän Ukrainaa lopettamaan väkivallan homoja kohtaan ja sanomaan EI lakialoitteelle 8711.”

Universo Gay (Epanja)

1 kommenttia

Ukrainan parlamentin kiihko-ortodoksit ja muut homoja vihaavat ovat jo pitemmän aikaa yrittäneet saada lainsäädäntöön homovihalain, joka estäisi asiallisen ja myönteisen keskustelun homoista julkisuudessa eli tiedotusvälineissä ja eri tilaisuuksissa.

Ihmisoikeusjärjestön painostus Ukrainaa ja Euroopan päättäjiä kohtaan sai Ukrainan luopumaan lakialoitteen käsittelystä. AllOut.org-järjestö keräsi yli 120 000 vetoomusta, jotka luovutettiin Ukrainan edustajille EU-parlamentissa ja Euroopan neuvostossa. Kampanjaan kuului lisäksi yhteydenotot Länsi-Euroopan maiden ulkoministeriöihin, myös Suomen.
Suomalaishomot ovat melko passiivisia eivätkä välitä, mitä muualla tapahtuu, joten harva suomalainen vaivautui edes lähettämään vetoomusta ihmisoikeusjärjestön kautta, vaikka se olisi vaatinut vain pari klikkausta. Onneksi muualla ollaan aktiivisempia.

Ukrainan parlamentti ei siis toistaiseksi käsittele homovihalakialoitetta 8711.

http://www.pinknews.co.uk/2012/07/06/ukraine-parliament-reported-to-have-cancelled-vote-on-anti-gay-law/