Unkarissa parlamentti hyväksyi homofobian vastaiset lait

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3


Unkarissa hyväksyttiin eilen uusi rikoslaki ja se määrää jopa 3 vuoden vankeuden vihan lietsomisesta homoja vastaan. Raskauttavissa väkivaltatapauksissa rangaistus voi olla 8 vuotta. Laki astuu voimaan heinäkuussa 2013.

Asiasta ei luotu erillistä lakia vaan se on lain kohdassa, jossa puhutaan erilaisista vähemmistöryhmistä. Vallankumouksellista kuitenkin on, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt mainitaan nimeltä. Laki on edistyksellisempi kuin monissa homoystävällisemmissä maissa. Homomediassa ihmetellään, että esim. ääripuolue Jobbik ei huomannut yhden homojärjestön ja neljän ihmisoikeusjärjestön lobbausta parlamenttitalossa. Jobbikissa ei oltu tarkkaavaisia. Näin syntyi edistyksellinen lakiesitys. Nyt sitä on perusteltu niin, että "täytettiin vaatimuksia, joita kansainvälisesti on esitetty".

Laissa on pykälä, joka koskee "yksilön arvokkuutta ja perusoikeuksia vastaan tehtyjä rikoksia". Toinen pykälä koskee "yleistä järjestystä vastaan tehtyjä rikoksia". Pykälät ovat pitkiä ja niissä on lueteltu monenmuotoisia vihan- ja aggressionilmauksia .

Entisessä rikoslaissa puhuttiin homojen kohdalla haureudesta ja mainittiin mm. anaaliyhdyntä. Nyt sellaiset loukkaavat kohdat on poistettu.

3 kommenttia

Sivistynyt kansainvälinen yhteisö, etunenässä Euroopan Unioni on yllättävän hyvä tae ihmisoikeustilanteen paranemiselle.
Hear, Hear, smo.

Jälleen yksi osoitus siitä, että kyllä EU:sta ihan oikeasti hyötyä on, vaikka jotkut rikut sun muut muuta heittelevät.
Enpä olisi uskonut.
Ehkäpä veljeskansalla on sittenkin vielä vähän järkeä päässä...