Saksan parlamentissa otetaan tänään kantaa homoavioliittoihin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 6
Kuvassa sosialismin ajan mahtikatu

Saksan parlamentti keskustelee Sosialidemokraattien ja Vihreiden esityksestä avata avioliitto homopareille. Puolen tunnin keskustelun jälkeen kansanedustajilta kysytään jokaisen kanta tähän asiaan. Keskustelu alkaa n. 17.20. Vihreiden kansanedustaja Volker Beck kertoi, että tällä toimenpiteellä halutaan saada selville, ketkä edelleen vastustavat tasa-arvoa.

Kiinnostavaa on, miten Kristillisdemokraatit CDU) ja Liberaalit (FDP) käyttäytyvät. Tähän mennessä on löytynyt vasta yksi kristillisdemokraatti, joka avoimesti kertoo myönteisen kantansa homoavioliittoihin. FDP:ssä myönteisesti suhtautuvia on alle puolet, vaikka puolueen puheenjohtajana oli aikaisemmin Guido Westerwelle. Nyt tämä avoimesti homo poliitikko on ulkoministerinä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

6 kommenttia

  • 1 / 6
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 28.6.2012, 9.07
Homoliitoilla ei ole mitään tekemistä tasa-arvon kanssa. Ymmärtäisivät jo, että tuo tasa-arvoargumentti on täysin naurettava. Meillä on lukuisia erilaisia pareja, joilla ei ole niin sanotusti samoja oikeuksia. Tasa-arvoargumentin perusteella heidänkin pitäisi saada kaikki oikeudet. Itse asiassa kaikki ovat tällä hetkellä lain edessä samanarvoisia, sillä homotkin voivat mennä naimisiin. Heidän pitää tehdä se vaan lainmukaisesti, eli vastakkaisen sukupuolen kanssa.
Totta kai samaa sukupuolta olevien avioliitolla on tekemistä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden kanssa. Nykytilanteessahan Saksan tapaan Suomessa samaa sukupuolta olevat parit ovat heikommassa asemassa kuin heteroparit. Lakia pitää muuttaa sellaiseksi, että myös samaa sukupuolta olevat parit voivat solmia avioliiton.