EuroGames 2012: Suuressa urheiluseurassa vaaditaan homot ulos seuran halleista

  • Uutinen
  • Urheilu
  • vaeltaja2006
  • 4

Maineikas ja paljon voittoja saanut vanha unkarilainen urheiluseura Vasas joutuu nyt ratkaisemaan, saavatko homot kilpailla heidän kahdessa urheiluhalleissaan. Seuran sisältä ja kannattajajoukoista on tullut johdolle kirjelmä, jossa vaaditaan homoille pääsykieltoa heidän kahteen halliinsa.

Kirjelmässä todetaan, että ei haluta ryhtyä ketään tuomitsemaan, mutta kyse on ihmisryhmästä, jota on aikaisemmin rangaistu vankeudella elämäntapansa vuoksi. Kannattajien mielestä homo-olympialaiset on provokaatio tavallisia terveitä ihmisiä kohtaan. Nyt Vasas-urheiluseuran nimi yhdistyy homoja koskeviin uutisiin. Vasas on kuitenkin 101 vuotta vanha hyvämaineinen organisaatio.

Vasasin puheenjohtaja kertoi, että asiaan otetaan kantaa myöhemmin.

Kun Helsingin EM-kisoissa on 1400 urheilijaa, Budapestin EuroGameseissa on samaan aikaan 3000 urheilijaa. Kisat alkoivat tänään ja päättyvät sununtaina.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

Unkarissa naisilla on ollut äänioikeus alle 100 vuotta. Kyllä sekin varmaan pitää poistaa, kun ei sitä ennen vanhoina hyvinä aikoina ollut.

Mutta vakavasti puhuen tuo porttikielto olisi kyllä loistava juttu. Siitä tulisi niin maukas lisä Unkarin soppaan. Unkari on hyvää vauhtia hommaamassa itselleen punaista korttia ja käytösrangaistusta eli pelaamassa itseään pihalle kansainvälisestä yhteisöstä. Iteensä käpertyminen ja menneisyyden illuusiossa eläminen ei ole ikinä ratkaissut yhdenkään valtion ongelmia. Joillekin populistipoliitikoille se on tuonut muutaman vaalivoiton, mutta koko yhteiskunta ei voi perustua sellaiselle.
"Kirjelmässä todetaan, että ei haluta ryhtyä ketään tuomitsemaan, mutta kyse on ihmisryhmästä, jota on aikaisemmin rangaistu vankeudella elämäntapansa vuoksi."

Samalla perusteellahan ei sitten esim. voisi päästää afroamerikkalaisia urheilukilpailuihin, koska heitä on aiemmin tuomittu orjuuteen.
Mutta onneksi orjuudesta, siitäkin eriarvoistamisesta päästiin.