Helsinki Pride näkyy kaupungin keskustassa

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006
  • 4

Vanha ylioppilastalo on jo koristautunut pride-viikkoon. Avajaiset klo 15:n jälkeen on siirretty Vanhan kahvillaan, sisätiloihin sateen vuoksi. Avajaisissa on nyt lyhyt muoto. Juhlallisuudet kesstävät vain puoli tuntia, mutta painoarvoa tulee ministeri Arhinmäestä, joka toimii Priden suojelijana ja on avaamassa viikkoa. Paavo Arhinmäki oli jo tänä aamuna Ylen aikaisessa haastateltavana.

Priden infopiste on Laispalatsissa Sokos-tavarataloa vastapäätä. Klo 14 aikaan siellä oli jo paljon kävijöitä. Seinällä on suuri taulu, johon kukin kävijä voi nuppineulalla ja paperilapulla merkitä jonkin mieluisan tilan tai paikan Helsingissä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Pride näkyy ja kuuluu myös mediassa, vaikka keskiviikkona alkavat yleisurheilun EM-kisat verottavatkin näkyvyyttä. Tänään klo 15-16 on Ylen Radio Puheessa keskustelua pridestä. Huomenna tiistaina ollaan Radio Rockissa klo 8.30.

Raitiovaunuissa ei enää nähdä sateenkaarilippuja. Mainospaikat menevät yksityisen firman kautta ja maksaisivat paljon. Mutta Vanhalla Pride näkyy. Vanha on priden yhteistyökumppani.

Priden infopisteessä Lasipalatsissa voi kertoa muille lempipaikkansa Helsingissä.
Muutama mielipaikka on jo merkitty karttaa nuppineulalla ja paperilapulla
Vanha ylioppilastalo on niin keskellä Helsinkiä kuin voi olla.
Kun me maalta tulijat junalla saavumme Helsinkiin, meitä tervehtii vain Marimekon mainos ja EM-kisat. Tänä vuonna asemalla ei ole mitään erityistä prideen liittyvää. Mutta me maalaiset kävimme valitsemassa pride-kukan. Se on tällainen mustikkametsien ja kuivien kangasmetsien peruskukka. Herkkä ja kaunis. Metsämaitikka.
Teksti tarkempana

4 kommenttia

  • 1 / 4
  • Poris
  • 25.6.2012, 20.19
Minun lempipaikkani kaupungilla oli Sosiaalikeskus Satama. Ainoa uskonnosta ja seksismistä vapaa queer-myönteinen tila Helsingissä, minkä Priden avaaja Jussi Pajunen tuhosi.
On aivan uskomaton chutzpah valita Pajunen avaamaan Pride!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Minä en ikinä, siis en ikinä tule maksamaan HeSetan jäsenmaksua tämän takia.