AU: Eivät homoavioliitot tuhoa heteroavioliittoja. Sen tekevät heterot itse.

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 6

Australiassa keskustelu homoavioliitoista käy kiivaana. Kansanedustaja totesi heteroavioliittojen olevan uhattuina siksi, että heterot eivät sitoudu avioliittoon. Homoja ei siitä pidä syyttää.

Kansanedustaja Malcom Turnbull on lausunnossaan todennut homoavioliittojen vastustajien esittämiä väitteitä naurettaviksi. Eivät [hetero]avioliitot ole uhattuina siksi, että samaa sukupuolta olevat henkilöt haluavat elää yhdessä.

Turnbull kehotti kirkon johtajia kertomaan ihmisille "pysykää yhdessä, älkää syyllistykö aviorikokseen... herrantähden, Australian miehet ja naiset lopettakaa eroamasta avioliitoistanne".

Kansanedustaja Turnbull julkisti kannanottonsa sen jälkeen kun sunnuntaimessussa papit olivat kritisoineet homoavioliittoja.

Homoavioliittoja kannattava kansanedustaja Perrett totesi: "On tärkeää muistaa, että Luoja ei kirjoittanut avioliittolakia, sen tekivät juristit ja lainsäätäjät. Sen pitää kuvastaa tämän päivän arvoja ja näkemyksiä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kiistelty homoavioliittolaki äänestettiin lepäämään ainakin tämän vuoden loppuun.

Australialaisen Herald Sunin uutisjuttu

6 kommenttia

Televisiosta tulee amerikkalainen tosi-tv-sarja, muistaakseni nimeltään Kuokkavieraat tms. Idea on sellainen, että avioon aikova pari palkkaa (isolla rahalla) ryhmän joka tekee kaikenlaista jäynää häävieraille niin, että häät muistettaisiin kauan niiden jälkeen. Aivan uskomattomia temppuja mahtuu mukaan. Yhdessä jaksossa kesken vihkiseremonian kaksi laskuvarjohyppääjää laskeutui liitovarjoillaan juhlapaikalle, keskeyttäen tapahtuman ja väittäen heidän tulleen muka juhlistamaan jonkun syntymäpäiviä.

Katsottuani pari jaksoa, näin Euroopasta päin voisi todeta, että amerikkalaisille avioliitto on mieluumminkin vitsi ja show, kuin kahden ihmisen pysyvän ja kestävän liiton alku. Avioliitto onkin oikeastaan kulutustavaraa, joka heitetään hetken kuluttua pois ja ostetaan isolla rahalla taas seuraava. Toki systeemistä pitää tienata mahdollisimman monen tahon. Avioero-oikeudenkäynnit ja -riidat ovat tuottoisaa toimintaa juristeille. Ei siinä mitään, jos muutama ihmiselämä raunioitetaan siinä sivussa.