USA: Mielenkiintoinen sosiaalinen kokeilu. Homoja kavahtava kristitty mies ryhtyi vuodeksi ´homoksi´

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Erittäin homofobinen kristitty mies Timothy Kurek päätti kokeilla itse miltä tuntuu kohtelu kaapista ulos tulleelle homolle. Kokemuksistaan hän kirjoitti kirjan.

Kaikki sai alkunsa siitä kun Kurekin erittäin läheinen naisystävä kertoi hänelle tulleensa ulos kaapista lesbona. Perhe ja seurakunta hylkäsivät hänet brutaalisti. Kaksi sanaa muutti tuon naisen elämän täydellisesti: Olen lesbo. Kurek päätti tutkia, millaista homojen kohtelu kaapista ulostulon jälkeen on oikeasti. Hän päätti "tulla ulos kaapista". Oma perhe suhtautui ulostuloon hyvin ja häntä tuettiin, vaikkakaan perhe ei oikein tiennyt, kuinka homoa perheenjäsentä tulisi kohdella.

Kurek lähti paikkoihin, joissa homot tavallisesti tapaavat toisiaan, baarit, kahvilat ja kirjakaupat. Seurakuntaansa hän piti aikaisempaa vähemmän yhteyksiä. Samaan aikaan hän alkoi kirjoittaa kokemuksistaan kirjaa, joka julkaistaan tulevana syksynä.

Kirjassaan hän kertoo, kuinka vanhemmat reagoivat hänen kerrottuaan homoutensa olleen sosiaalinen kokeilu. Samoin hän kertoo siitä, pystyivätkö homot tunnistamaan hänen olevan todellisuudessa hetero.

Kurek toteaa, ettei hän edelleenkään ole kykenevä menemään sisälle niihin tuntoihin, joita aito homoseksuaali tuntee.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hänen kokeilunsa muutti hänen suhdettaan omaan uskontoonsa, joka pitää homoja pahimpina vihollisinaan ja haastoi hänen ennakkoluulonsa homoja kohtaan.

NYDailynewsin uutinen
YouTube-video (4:00) Kurek kertoo kirjansa lähtökohdista

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!