Tanskassa piispat valmistelivat homoparien vihkikaavan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

15.6.2012

Kuvasarja ensimmäisen miesparin kirkkohäistä Tanskassa

http://www.b.dk/billedeserier/homovielse-foerste-mand-op-ad-kirkegulvet


14.6.2012

Tanskan piispat esittelivät viikonloppuna homopareille tarkoitetun kirkollisen vihkikaavan. Siihen kuuluvat perinteiset kysymykset ”haluatko ottaa---ja rakastaa niin hyvinä kuin huonoina aikoina---”. Kaavaan kuuluvat myös sormusten vaihto ja rukoukset.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kuningatar Margareta II:n pitää allekirjoituksellaan vahvistaa ehdotus, koska hän on kirkon pää. Uusi avioliittolaki astuu voimaan huomenna perjantaina.

Uusi kaava jouduttiin laatimaan, koska entinen ei sopinut mies- ja naispareille. Kaavassa on vain ehdotuksia, joista joista pariskunta yhdessä papin kanssa valitsee heille sopivimman. Piispat tekivät myös siunauskaavaehdotuksen niille pareille, jotka on jo vihitty maistraatissa ja jotka haluavat kirkossa vain siunauksen. Tähänkin mennessä on homopari saanut kymmenestä hiippakunnasta kuudessa siunauksen pyydettäessä.

Papit voivat kieltäytyä homo- ja lesboparien vihkimisestä omantunnon syistä. Piispan virasto hoitaa silloin paikalle toisen papin. Vihkiminen koskee vain luterilaista kirkkoa, ei katolista. 80% tanskalaisista kuuluu luterilaiseen kirkkoon. Katolisia on vain 0,6%.

http://episcopaldigitalnetwork.com/ens/2012/06/13/danish-lutheran-church-proposes-same-sex-marriage-rite/

1 kommenttia