Helsinki Priden lähtölaskenta alkoi

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006
  • 4

Nettiin on avautunut laskuri, josta voi seurata, kuinka paljon on vielä valmistautumisaikaa Helsinki Pridelle. Tänään on jäljellä 85 päivää. Mekkojen neulominen on syytä aloittaa!

Eilen illalla Bottalla oli uusi ilme, kun julkisivulla liehuivat sateenkaariliput. Helsingin pride-kausi avattiin bileiden merkeissä. Illan aluksi kerrottiin tietoa tulevasta pridestä. Ohjelma on uudistunut. Priden avajaiset pidetään ulkoilmassa Kolmen Sepän patsaalla. Lauantain paraatireitti on muuttunut. Lähtö on suomalaiselta paraatipaikalta, Senaatintorilta ja marssi kulkee Finlandiatalon ja oopperan väliseen puistoon. Siellä on puistojuhla.

Priden suojelijaksi on viime vuosina pyritty löytämään yhteiskunnallisesti merkittävässä asemassa oleva henkilö. Tänä vuonna suojelija on Jutta Urpilainen. Häneen on jo tutustuttu sateenkaariperheprojektin yhteydessä. Projektin loppuseminaarissa Urpilainen piti juhlaesitelmän. (Sateenkaariprojektin aloitustilaisuudessa piti puheenvuoron Jyrki Katainen).

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Priden nettisivut ovat uusiutuneet. Tosin ne aukevat vasta lähiaikoina vähä vähältä. Tänä aamuna vain laskuri tikittää.
http://www.helsinkipride.fi/

Ranneliike on ollut mukana pride-tapahtumissa ainakin vuodesta 2004 lähtien. Niin tänäkin vuonna. Eilisen illan avauspuheet on kuunneltavissa ranneliikkeen media-arkoistossa.
http://kimmoliisa.net/arkisto/lista/32

4 kommenttia

vaeltaja2006 kirjoitti: "Priden avajaiset pidetään ulkoilmassa Kolmen Sepän patsaalla."

Vähän rauhaton ja pieni paikka.

"Lähtö on suomalaiselta paraatipaikalta, Senaatintorilta ja marssi kulkee Finlandiatalon ja oopperan väliseen puistoon. Siellä on puistojuhla."

Katolilainen kirkko jää pois reitiltä.

"Priden suojelijaksi on viime vuosina pyritty löytämään yhteiskunnallisesti merkittävässä asemassa oleva henkilö. Tänä vuonna suojelija on Jutta Urpilainen."

Eli tänä vuonna on epäonnistuttu, Jutta Urpilainen ei ole merkittävässä asemassa.
Priden avaus ei liene kovin valtaisia kansanjoukkoja puoleensa vetävä seremonia. Tärkeintä tuossa paikanvalinnassa kai lienee sen mahdollisimman keskeinen sijainti, jotta mahdollisimman moni voisi myös "vahingossa" huomata priden alkaneeksi.

Ja toive, että Urpilainen ei olisi merkittävässä asemassa ei tarkoita, että hän ei ole merkittävässä asemassa.