Varsovassa noin 2 500 ihmisen pride-kulkue

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 1

Puolan pääkaupungissa Varsovassa lauantaina järjestettyyn pride-kulkueeseen osallistui noin 2 500 ihmistä.

Mellakkapoliisit turvasivat tapahtumaa. Kulkue lähti parlamenttitalolta ja eteni keskustan katujen läpi teatteriaukiolle. Marssijoiden lisäksi kulkueeseen kuului ilmapalloilla koristettuja ajoneuvoja, musiikkia, plakaatteja ja banderolleja.

Puolan yhteiskuntaa pidetään vanhoillisen katolisena, jossan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asema on edelleen eurooppalaisittain tukala, huolimatta viime vuosina parantuneesta tilanteesta.

Viranomaiset ja lainsäätäjät kielsivät Puolassa järjestään kaikki pride-tapahtumat vuoteen 2006 asti, jolloin Euroopan ihmisoikeustuomioistuin totesi pride-kiellot laittomiksi. Siitä lähtien tapahtumia on järjestetty säännöllisesti massiivisten poliisioperaatioiden suojissa.

- Raportti Varsovan vuoden 2006 pridesta: http://ranneliike.net/teema/varsovassa-lauantaina-pride-kulkue?cid=9&aid=701

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kesällä 2010 Varsovassa järjestettiin EuroPride-tapahtuma. Se oli ensimmäinen "Euroopan pääpride" entisen Neuvostoliiton vaikutuspiiriin kuuluneissa sosialistimaissa.

Myös Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa järjestettiin lauantaina pride-paraati. Samoin Latvian pääkaupungissa Riiassa oli Baltian yhteisen Baltic Priden kulkue. Näiden lisäksi pride-tapahtumia on järjestetty monissa muissakin kaupungeissa eri puolilla maailmaa.

paradarownosci.eu
www.ljubljanapride.org
Baltic Pride - live blogi Riian tapahtumasta

1 kommenttia