´Homonegativisti´ ei halua homoja Pietarin kaduille

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Venäjällä on suurissa kaupungeissa vietetty homofobian vastaista viikkoa. Pietarissa järjestettiin keskiviikkona Sotshi-baarissa keskustelutialisuus, jossa toisena keskustelijana oli pahamaineisen Nashi-nuorisojärjestön edustaja Mihail Potepkin. Hän kuvaili itseään "homonegativistiksi". Hän vertasi homoseksuaalisuutta nekrofiliaan ja eläimellisyyteen ja hän ilmoitti, että hänellä seksuaalisen enemmistön edustajana on oikeus kulkea Nevski Prospekt-katua ilman vaaraa, että joutuisi katselemaan homoja. Mihailin kannattajat applodeerasivat.

Coming Out -homojärjestön puheenjohtaja piti tilaisuutta onnistuneena, vaikka tällaisia kovia sanoja kuultiinkin. Nyt nähtiin, miten tämän hetken poliittinen enemmistö ajattelee. Tähän mennessä on vaiettu homojen ja lesbojen äänen tukahduttamisesta, mutta nyt tultiin julkisuuteen ja sanottiin, mitä mieltä ollaan. Se on jo saavutus.

Venäjällä vuotta 2009 vietetään gaypiireissä muistovuotena. Neuvostoliitossa alettiin homosuhteista rangaista 75 vuotta sitten. Pietarissa käynnistyi maaliskuun puolivälissä kampanja No to Xenofobia, ja tukea on nyt saatu monilta poliittisilta ja ihmisoikeusjärjestöiltä.

Homo- ja lesbojärjestöillä on ollut ongelmia viranomaisten kanssa Pietarissa. Syksyllä yritettiin järjestää HLBTIQ-filmijuhlat, mutta elokuvateatteri yllättäen kieltäytyi yhteistyöstä, ilmeisesti viranomaisten painostamana. Nyt kuitenkin on voitu pitää homofobian vastaisen viikon tapahtumia, joten tilanne ei ole Pietarissa erityisen vaikea.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Moskovan syyttäjänviraston vanhempi virkamies Veronica Krapivenco on sanonut, että perustuslaki ei salli Venäjällä homofobiaa. Asia liittyy uuteen lakiluonnokseen, jolla pyritään estämään HIVin leviämistä. Krapivencon mielestä laki stigmatisoi ihmisryhmän eli homot.

Tämä on luultavsti ensimmäinen kerta, kun virkamies ilmaisee huolensa homofobiasta.
Ongelmia homofobian vastaisella viikolla


Homofobian vastainen viikko Venäjällä ei mennyt pelkästään hyvin. Naberežnyje Tšelny –niminen kaupunki on puolen miljoonan asukkaan kaupunki Tatarstanin tasavallassa Venäjällä. Se on alue Volgan ja Kama-joen välimailla. Suurin kaupunki on Kazan, tosieksi suurin tämä Naberežnyje Tšelny.

Homoaktivistit jakoivat kadulla materiaalia homofobiaa vastaan. Poliisi tuli ja pidätti kaikki tempaukseen osallistuvat. Poliisi väitti, että tällaiseen toimintaan tarvitaan viranomaislupa. Lyhyen pidätyksen jälkeen kaikki vapautettiin. Kazanin ihmisoikeuskeskus sanoo, että mitään lupia ei tarvita.
Kuva
http://www.gaynews.ru/news/article.php?ID=4329