USA: HLBT-Pride kuukaudelle presidentillinen julistus

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 2

Presidentti Barack Obama julisti kesäkuun 2012 LHBT-Pride kuukaudeksi. Hän kehottaa poistamaan ennakkoluuloja, missä niitä vielä on jäljellä ja juhlimaan Amerikassa elävien ihmisten moninaisuutta.

Julistuksessaan Obama kertoo oman hallintonsa saavutuksista sateenkaari-ihmisten oikeuksien parantamisessa. Viharikoslakien perusteella on taattu oikeuksia syrjityille. Seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoleen perustuva syrjintä asumisessa on kielletty. Oikeuksia sairaalavierailuun kumppaniensa luona on laajennettu HLBT-ihmisille. Vakuutusyhtiöillä ei ole enää oikeutta kieltäytyä vakuuttamasta HLBT-henkilöitä ja heidän omaisiaan. Yhdysvallat toimii myös kansainvälisesti HLBT-oikeuksien lisäämiseksi. Armeijassa pitkään käytössä ollut "Don't Ask, Don't Tell" -määräys poistettiin. Sen jälkeen sateenkaari-ihmisillä on ollut mahdollisuus palvella armeijassa avoimesti omana itsenään, joutumatta erotetuksi tuon syyn perusteella.

Obama toistaa aiemman ilmoituksensa: "Henkilökohtaisesti uskon samaa sukupuolta olevien pariskuntien tasa-arvoiseen avioliittoon."

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Valkoisen talon lehdistötiedote

2 kommenttia

Pridethän alkoivat vuoden 1969 kesäkuun viimeisellä viikolla New Yorkissa tapahtuneen Stonewallin mellakomisen jälkeen seuraavana vuonna

http://www.youtube.com/watch?v=cfUzcIEhEWE

Pridejähän on nykyään yhä enemmän ympäri iloista ja ylpeää maailmaamme

http://www.nighttours.com/gaypride/

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_LGBT_events

Kiina, Venäjä, Lähi-Itä, Afrikka, Tyynen valtameren alue olisi vielä saatava Pride-tapahtumien piiriin. Ja olisihan se tuon Vatikaaninkin syytä jo osoittaa lähimmäisenrakkauttaan

http://vaticaninsider.lastampa.it/en/homepage/the-vatican/detail/articolo/settimana-santa-holy-week-semana-santa-14137/