Baltic Pride 2012: Latviassa ennakkoluulot edelleen vahvoja

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006

Riian Priden nettisivulla on kuva Riian skylinestä ja mahtavasta sateenkaaresta Riian yllä


Latvian pride-tapahtuman järjestäjä Mozaika piti tänään lehdistötilaisuuden, ja siinä selviteltiin Latvian ennakkoluuloista ilmapiiriä. Mozaikan johtoryhmän puolesta Jolanta Cihanoviča kertoi lehdistölle, että pride-kulkueella yritetään saada näkyvyyttä yhteiskunnassa ja sitä kautta ennakkoluulojen uskotaan vaimenevan. Osa Latvian HLBTI-väestöstä ei uskalla tulla mukaan marssimaan ennakkoluulojen vuoksi. Toisaalta marssilla on mukana heteroseksuaalisia ihmisä jotka tällä tavoin ilmaisevat tukensa.

Lehdistötilaisuudesta on laaja kuvaus mm. maan päälehdessä, Dienassa, joka nykyään on liberaali näissä kysymyksissä.

http://www.diena.lv/latvija/viedokli/mozaika-latvija-joprojam-daudz-aizspriedumu-pret-seksualajam-minoritatem-13950283

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Huomista marssia vastassa on luultavasti vastamielenosoittajia, mutta heistä ei ole etukäteen tietoja. Latvian hallinosta ei ketään tule mukaan. Erityistä kritiikkiä saa ihmisoikeusvaltuutettu Juris Jansons, joka vähättelee HLBTI-ihmisten kokemaa syrjintää. Mozaika-järjestön mukaan esim. väkivaltaa kokeneet eivät tiedä, kenen puoleen kääntyisi. Poliisi myös vähättelee ja pilkkaa homoja.

Latviaan ei ole odotettavissa reksiteröityä parisuhdetta ainakaan lähivuosina. Yhdelläkään puolueella se asia ei ole puolueohjelmassa.

Baltic Priden budjetti on 40 000 euroa ja rahaa saadaan Open Society -instituutilta ja Washingtonista Soros-säätiöltä. Tänä vuonna toivotaan mukaan myös sateenkaariperheitä ja Vermanes-puistossa on varattu alue lapsille. Poliisi kertoo, että heillä on erityinen suunnitelma turvallisuutta varten. Lopputapahtuman aikana Vermanes-puisto on poliisiketjujen suojassa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!