Homobaari poltettiin Armeniassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Joukko armenialaisia uusnatseja poltti toukokuussa homojen suosiman baarin. Natsit rikkoivat baarin ikkunan, heittivät sisälle molotovinkoktailin, joka räjähti ja sai aikaan tulipalon. Onneksi baarissa ei ollut ketään tapahtumahetkellä.

Baarin ulkopuolella olevan valvontakameran avulla poliisi sai selville tuhopolttajat, jotka pidätettiin ja pian sen jälkeen vapautettiin heidän maksettuaan sakot. Sakot maksoi lopulta Armenian vallankumouksellinen puolue IRA. Puolue puolusti baarin polttamista, koska se tukee ”yhteiskunnan mielipidettä” seksuaalivähemmistöistä.

Amnesty International Ja Yhdysvaltain Armenian suurlähetystö ovat tuominneet viranomaisten osoittaman saamattomuuden ja vaatineet niitä ryhtymään puolueettomaan tutkimukseen sekä syyllisten saamiseen edesvastuuseen.

Euroopan neuvosto ja Yhdistyneet kansakunnat ovat myös yhtyneet saamattomuuden tuomitsemiseen muistuttaen, että sateenkaari-ihmiset törmäävät Armeniassa suvaitsemattomuuteen ja yhteiskunnallisiin esteisiin.

Baarin polttaminen on saanut monet ihmiset liimaamaan seinille fasismin vastaisia julisteita ja osoittamaan kannatuksensa baarille. He ovat myös aloittaneet kampanjaan varojen keräämiseksi baarin korjausta varten.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!