YK:n ihmisoikeuskomissaari vaatii homofobian kitkemistä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Yhdistyneiden kansakuntien tuore ihmisoikeuskomissaari Navi Pillay (Etelä-Afrikasta) on julkaissut videon, jossa hän pyytää kaikkia maailman maita edistämään koulutusta homofobian ja transfobian torjumiseksi. Pillay sanoi: ”Kaikkialla maailmassa kaiken ikäiset homot, lesbot, biseksuaalit ja transsukupuoliset joutuvat työssä, kotona, koulussa ja muissa arkipäiväisissä laitoksissa kiusanteon ja syrjinnän kohteeksi.”

Ihmisoikeuskomissaari muistutti, että eräissä valtioissa samaa sukupuolta olevan puolison kanssa eläminen on kuolemantuomioon johtava rikos. Ihmisiä vangitaan, pahoinpidellään, kidutetaan ja jopa murhataan vain siksi, että he elävät rakkaussuhteessa.

Pillay kertoi, että hänen ottaessaan esiin nämä kysymykset jotkut valittavat, että hän muka yrittää saattaa voimaan ”uusia oikeuksia” tai niin sanottuja erityisoikeuksia homoille, lesboille, biseksuaaleille ja transsukupuolisille. ”Mutta ei ole mitään uutta tai erikoista oikeudessa elämään tai henkilökohtaiseen turvallisuuteen, oikeuteen olla joutumatta syrjinnän kohteeksi. Nämä ja muut oikeudet ovat maailmanlaajuisia, kansainvälisessä oikeudessa pyhitettyjä, mutta siitä huolimatta nämä oikeudet kielletään monilta ihmisiltä vain heidän seksuaalisen suuntautumisensa tai sukupuoli-identiteettinsä perusteella.”

”Emme voi antaa tämän vallan väärinkäytön jatkua. Tiedämme mitä pitää tehdä. Valtioiden on kumottava syrjivät lait ja kiellettävä syrjintä; rangaistava väkivalta ja viha mutta ei rakkautta.”

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

”Meidän kaikkien on kyseenalaistettava homofobiset asenteet. Paras lääke tähän on koulutus niin lapsille kuin aikuisille... Elämme historiallista hetkeä. Joka hetki yhä useammat valtiot myöntävät tarpeen muutokseen ja toimivat, myös täällä YK:ssa. Niiden ja miljoonien maailmanlaajuisiin ihmisoikeuksiin uskovien ihmisten tuella takaamme tasa-arvoiset oikeudet kaikille meistä.”

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!