Toronton homovastainen kaupunginjohtaja saapui yllättäen May 17 -lipunnostoon

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 1

Öykkäröinnistä seksuaalivähemmistöjen suuntaan tunnettu Toronton kaupunginjohtaja Rob Ford ilmaantui 17.4 yllättäen homofobiaa ja transfobiaa vastustavan päivän juhlahetkeen City Hallin viheriökatolle. Ford oli aiemmin ilmoittanut, että ei osallistu ja kaupungin edustajaksi tilaisuuteen oli nimetty eräs valtuutettu. Kuitenkin juuri ennen lipunnostoa paikalla nähtiin yllättäen Fordin esikunnan väkeä ja pian saapui myös itse Ford.

Ford luki 17.5 –julistuksen siitä, että seksuaalivähemmistöt ovat "tervetulleita ja arvostettuja" Torontossa ja saavat elää turvattua elämää. Teksti on vuosittain sama.

Lokakuussa 2010 valittu Ford ei ole aiemmin osallistunut yhteenkään Toronton monista GLBT-tapahtumista. Kaupunginjohtajat ovat jo pitkään osallistuneet Toronto Priden paraateihin, mutta Ford ilmoitti 2011 "menevänsä mökille". Pitkän valtuustouransa aikana Ford mm äänesti HIV-rahoitusta vastaan ja heitti kyseenalaista herjaa seksuaalivähemmistöistä.

Ford valittiin lokakuun 2010 kaupunginjohtajavaalissa suurella enemmistöllä. ”Kanta-Toronto” ei häntä olisi valinnut, mutta kuntaliitosten kautta torontolaistuneissa esikaupungeissa Ford oli ylivoimainen. Fordin vastaehdokas oli tuolloin homomies Smitherman, aiemmin mm Ontarion ministeritehtävissä toiminut. Vaalitulosta luonnehdittiin esikaupunkivyöhykkeen ”vihaisten äijien” asenteiden heijastumaksi.

Fordin toimintaa voimakkaasti arvostellut valtuutettu Adam Vaughan sanoi, että kaupunginjohtajan lyhyt näyttäytyminen lähettää tehokkaan viestin homofobeille, joita Fordin aiempi linja kieltäytyä kannanotoista ja osallistumisesta, on rohkaissut.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ford ei vastannut toimittajien kysymyksiin siitä, aikooko hän osallistua Pride -lipunnostoon 22.6 tai Pride-paraatiin.

Uutinen ja kuva Toronto Starissa

1 kommenttia

Torontolaisessa HLBT-uutispalvelussa xtra.ca varoiteltiin liiallisesta innostumisesta siitä, että "Ford osaa lukea". Xtran juttu kertasi Fordin toimia ja möläytyksiä ainakin vuodesta 2006 saakka. Minullekin oli uutta se, että Ford oli vastustanut (ainoana vastaan äänestäneenä) joitakin käytännön aputoimia kaupungin taholta vuoden 2006 Toronton HIV-kokousta varten...

http://www.xtra.ca/public/Toronto/Careful_with_Rob_Ford-12027.aspx