Kuuban presidentti puolustanee homoparien tunnustamista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1

Kuuban presidentin Raúl Castron tytär Mariela Castro kertoi viime lauantaina lehdistölle, että hänen isänsä tukee homoseksuaalisten ihmisten välisten liittojen tunnustamista.

Mariela Castro, joka johtaa Kuuban seksuaalikoulutuskeskusta (Centro Nacional de Educación Sexual – Cenesex) ja puolustaa aktiivisesti seksuaalivähemmistöjen oikeuksia Kuubassa, kertoi isänsä suhtautumisesta homoliittoihin Havannassa viime viikonloppuna vietetyn homofobian vastaisen päivän yhteydessä. Tapahtumaan osallistui yli 400 ihmistä, ja Mariela kertoi tilaisuuteen saapuneille tiedotusvälineiden edustajille, että hänen käsittääkseen ”Kuuban presidentti on monissa tilaisuuksissa kertonut” kannattavansa samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisten liittojen tunnustamista.

Presidentin tyttären mukaan tämä tuki ei ole yleisesti tunnettu, koska ”presidentti ei ole kertonut siitä julkisuudessa. Se on varmaan osa hänen taktiikkaansa ja strategiaansa. Se kuuluu hänen tyyliinsä. En aio painostaa häntä kertomaan tästä julkisesti, koska mielestäni on tärkeämpää, että hän toimii konkreettisesti kuin puheen tasolla.”

Mariela Castron mukaan Kuuban johtaja on ”harjoittanut hieman asianajajan hommaa puhuessaan tarpeesta edistää seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoli-identiteettiin liittyviä oikeuksia ja ennakkoluulojen voittamista.”

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Cenesexin johtaja otti tilaisuudesta vaarin onnitellakseen Yhdysvaltojen presidenttiä Barak Obamaa tämän samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisille liitoille antamasta tuesta.

Universo Gay (Epanja)

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Juhis
  • 16.5.2012, 20.11
Tällä sivustolla on joskus aiemmin ollut keskustelua siitä, miten HBLQTI-ihmiset kohdataan psykiatrian piirissä (viittaan etenkin eheytyskeskusteluun ja sairaanhoitaja-sielunhoitajaterapeutteihin ja myös taannoin olleeseen amerikkalaisen psykiatrian alan homokielteisen asiantuntijan vierailuun - nimeä en juuri nyt valitettavasti muista - Suomessa HY:n vieraana). Tätä taustaa vasten on hyvä huomata, että kyseinen Mariela Castro on koulutukseltaan psykologi.