Uuden Seelannin PM seurasi Obamaa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 2

USA:n presidentin kannanotto avioliittokysymyksessä on saanut Uuden Seelannin pääministerin puhumaan asiasta. Pääministeri John Key sanoi, että hän ei vastusta homoliittoja. Aiemmin hän on pääasiassa vältellyt asiasta puhumista. Pääministeri jatkoi kuitenkin, että lainmuutos ei ole hänen hallituksensa asialistalla.

- En ole henkilökohtaisesti homoliittoja vastaan, sanoi Key. Hän totesi, että parlamentti mahdollisesti voi harkita asiaa aloitepohjalta.

Uusi Seelanti hyväksyy tällä hetkellä samasukupuoliset siviililiitot. Niiden puitteissa oikeudet ja velvollisuudet ovat samoja kuin avioliitoissa. Uuden Seelannin tasa-arvopiireissä on kuitenkin laajasti vaadittu avioliittotasa-arvoa sillä periaatteella, että kaikki muu paitsi avioliitto on epätasarvoista.

Kun pääministeriltä kysyttiin ennen viime marraskuun vaaleja kantaa avioliittokysymykseen, hän vesitti vastauksensa ja totesi vain, ettei hallitus nähnyt asiaa tärkeänä.


AFP:n uutinen France24:ssa

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • Onnellinen mies
  • 11.5.2012, 18.28
Vaikka en tässä juuri olekaan avioitumassa, enkä hääkoltun ostoa suunnittele, niin sittenkin tuntuu niin sanomattoman hyvältä mielessä, sielussa ja sydämessä tuo viimeaikoina esiin tullut ja tuleva oikeudenmukaisuuden herääminen homoseksuaaleja kohtaan maailmalla. Iloa on, oikeudenmukaisuutta on ja rakkautta on tässä maailmassa -sittenkin!
Vihreiden kansanedustaja Jan Logie, joka on yksi sateenkaariasioista vastaavista, on sitä mieltä, että avioliittotasa-arvo on mahdollista saavuttaa vielä tämän hallituskauden aikana. Vihreät ja työväenpuolue ovat molemmat laatimassa uutta avioliittolakia.

http://www.gaynz.com/articles/publish/32/article_11738.php

Maapallon toisen puolen ääriuskovat varoittavat tietenkin homoliittojen johtavan moniavioisuuteen ja ties mihin. "Perinteisten arvojen" perheliiton johtaja Bob McCoskrie kertoo, että täytyyhän avioliittokäsite rajoittaa jotenkin, sillä eihän esim. kokonainen jalkapallojoukkue voi solmia keskinäistä avioliittoa eikä esim. 5-vuotias. Tällaisilla argumenteilla siis maailman toisella puolella käydään meidän oikeuksiamme vastaan. Aika surkeeta.

http://www.familyfirst.org.nz/2012/05/marriage-should-not-be-redefined/