Romneyn ´kepponen´ homo-opiskelijaa kohtaan

 • Uutinen
 • Yhteiskunta
 • (päivitetty )
 • vaeltaja2006
 • 2

Kauan ei Romney päässyt kehittelemään Obaman ja homoavioliittojen vastaista kampanjaa, kun tuli Washinton Postin juttu Romneyn nuoruudesta. Eliittikoulussa Cranbrook Schoolissa 1965 Romney kavereineen leikkasi homona pitämältään opiskelijalta tämän letin pois. Opiskelijan tukka oli värjätty vaaleaksi.

Romney oli kiihkoillut: "Hän ei voi näyttää tuollaiselta. Se on väärin. Katsokaa häntä". Opiskelija oli taivuttanut tukkansa toisen silmän yli. Viisi entistä koulukaveria kertoo Washington Postsille, miten sakset suhahtelivat opiskelija- asuntolassa. Romney johti joukkiota.

Tapahtuma oli aika väkivaltainen, koska vaaleatukkainen opiskelija John Lauber pakotettiin lattialle leikkauksen alkaessa. Lauber huusi apua, mutta Romney leikkasi. Viisi opiskelijaa kertoo tapahtuman samanlaisena. (neljän kertomus on äänitteenä: Friedemann, now a dentist; Phillip Maxwell, a lawyer; Thomas Buford, a retired prosecutor; and David Seed, a retired principal). Yksi sanoo: Se oli alhainen temppu. Romneylle ei tullut mitään rangaistusta.

Lauber kertoi myöhemmin David Seedille, että tapahtuma oli hänelle erittäin traumaattinen. Seed pahoitteli Lauberille, ettei puuttunut tapahtumien kulkuun. Lauber kuoli vuonna 2004.

Republikaanien yksi edustaja sanoo, ettei Romney muista tapahtumaa. Romney tulee olemaan Obaman todennäköinen vastaehdokas presidentinvaaleissa marraskuussa.

http://www.washingtonpost.com/politics/mitt-romneys-prep-school-classmates-recall-pranks-but-also-troubling-incidents/2012/05/10/gIQA3WOKFU_story.html?hpid=z2

Washington Post käynnisti tapahtumasta mielipidekyselyn. Seuraamme sitä
http://www.washingtonpost.com/blogs/post-user-polls/post/is-mitt-romneys-high-school-bio-relevant-to-his-2012-campaign/2012/05/10/gIQAzedgFU_blog.html

Romney on nyt pyytänyt anteeksi toimintaansa: Hän sanoo olevansa nyt aivan eri ihminen. On vaimo ja viisi poikaa ja viisi miniää ja 18 lastenlasta.

2 kommenttia

 • 1 / 2
 • Homopallero
 • 10.5.2012, 21.46
Kiusaaja on kiusaaja riippumatta siitä käyttääkö hän uhriaan kohtaan fyysistä vai henkistä väkivaltaa. Homojen syrjintä laissa on henkistä väkivaltaa. Romneyn halu satuttaa homoja ei ole muuttunut miksikään.
 • 2 / 2
 • ERKKI - VAASA
 • 12.5.2012, 0.29
On hyvä että media toimii aktiivisesti ja kertoo mitä Mitt Romney on tehnyt eliittikoulussa opiskellessaan.

Havaintojeni mukaan tuo periamerikkalainen tapa kerskailla noilla iänikuisilla perhesuhteilla ja penskojen sekä penskanpenskojen lukumäärillä on levinnyt myöskin suomalaiseenkin politiikkaan. Ottaen huomioon että Suomessa on miljoona yksinelävää henkilöä sellainen käyttäytyminen tuntuu suoraan sanoen yksinäisten ja "poikkeavien" ihmisten vähättelyltä ja suoranaiselta stigmatisaatiolta!