Hovioikeus piti pride-iskun tuomiot ennallaan

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 1
Kesällä 2010 tapahtuneessa pride-iskussa käytettiin mm. savupommeja

Helsingin hovioikeus ei muuttanut toissakesäisestä Helsingissä tehdystä pride-iskusta langetettuja tuomioita.

Helsinki Pride 2010 -kulkuetta vastaan hyökänneet kolme parikymppistä miestä tuomittiin vuosi sitten Helsingin käräjäoikeudessa neljän kuukauden ehdollisiin vankeusrangaistuksiin ja maksamaan muutaman sadan euron suuruisia korvauksia kullekin 88 uhriksi joutuneelle. Tapaus katsottiin niin vakavaksi ja poikkeukselliseksi, että valtakunnansyyttäjävirasto päätyi ajamaan juttua.

Helsingin käräjäoikeus katsoi hyökkääjien syyllistyneen pahoinpitelyihin ja poliittisten toimintaoikeuksien loukkauksiin. Tekijöiden katsottiin myös kohdistaneen iskunsa nimenomaan seksuaalivähemmistöön.

Pride-iskussa käytettiin savupommeja, kyynelkaasua ja pippurikaasua. Syytetyt eivät myöntäneet syyllistyneensä poliittisten toimintavapauksien loukkaamiseen tai kokouksen estämiseen, mutta myönsivät syyllistyneensä pahoinpitelyrikoksiin.

Uhreiksi joutuneista 74 valitti tuomiosta hovioikeudelle.

Tuomio Helsinki Pride -iskusta: Vankeutta 4 kk ehdollisena ja tuntuvat korvaukset
Pride-isku oikeudessa: hyökkääjä huusi viime kesänä: ´Vitun homot´
Pride-kaasuiskun tuomiosta on tehty 74 valitusta

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Homopallero
  • 4.5.2012, 15.51
Muistan, että tuosta hyökkäyksestähän tämä pari vuotta jatkunut hyödytön väittely homojen oikeudesta tasa-arvoon talebanikristittyjen ja ruskeapaitojen kanssa vasta laukesi. Inttäminen ei ole muuttunut miksikään ja miksi muuttuisikaan, kun vastapuoli ei ole perillä edes keskustelun lähtökohdista. Se on kuitenkin ihan saletti, että tasa-arvoinen avioliittolaki tulee kyllä - jos ei nyt tällä vaalikaudella, niin sitten seuraavalla.