Pietarissa ensimmäinen homopropaganda-tuomio

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1
Iisakinkirkko Pietarissa

Pietarissa oikeus on tuominnut Nikolaj Aleksejevin 5 000 ruplan, eli noin 129 euron suuruiseen sakkorangaistukseen tänä keväänä voimaan tulleen lain perusteella. Aleksejev vei hiljan Pietarin kaupungintalon edustalle kyltin, jossa luki ´Homo on normaali´. Tuolloin Aleksejev ja eräs toinen homoaktivisti pidätettiin.

Tuomio oli laatuaan ensimmäinen. Aleksejev aikoo valittaa tuomiosta ylempiin oikeusistuimiin ja tarvittaessa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

Myös vappuna Pietarissa pidätettiin runsas joukko homoaktivisteja homopropagandalain perusteella.

Pietarin kaupunginvaltuusto hyväksyi helmikuun lopussa "homopropagandan" kieltävän lain suurella ääntenenemmistöllä. Laki kieltää julkiset homomyönteiset ilmaukset. Lain rikkomisesta voi saada sakkoa toistakymmentä tuhatta euroa. Lain taustalla ovat useat arvokonservatiiviset tahot. Etenkin Venäjän ortodoksikirkko toimi lain puolesta. Venäjällä yhteiskunnalliset asenteet homoja ja homoseksuaalisuutta kohtaan ovat myös konservatiiviset.

Monet ihmisoikeustoimijat ja julkisuudet henkilöt ovat kritisoineet voimakkaasti lakia. Viimeksi Hollannin Pietarin konsulaatti tuomitsi lain.

Pietarissa hyväksyttiin ´homopropagandan´ kieltävä laki
Homoaktivisteja pidätettiin vapun mielenosoituksessa Pietarissa
Pinknews.co.uk: Nikolai Alekseev first to be convicted of ‘gay propaganda’ in St Petersburg

1 kommenttia

Muistakaamme, että Stolishnaja-vodka on venäläisvalmisteista...

Sen sijaan Smirnoff ei ole venäläisvalmisteista, vaikkakin senkin alkuperä on Venäjällä, vallankumousta edeltävissä ajoissa, mutta nykyään Smirnoff on brittiläisessä omistuksessa.