Iranin hallitus murhasi homon

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Marwdashtin alueen syyttäjänviraston antamien tietojen perusteella iranilainen uutistoimisto Fars on paljastanut eräälle nuorelle miehelle langetetun tuomion. Iranin viranomaiset teloittivat miehen sen jälkeen, kun hänet oli tuomittu kuolemaan ”halveksittavista teoista”. Iranin ihmisoikeusaktivistien uutistoimiston HRAN n mukaan pelkästään etukirjaimillaan Ch. M. tunnettu nuorukainen tuomittiin kuolemaan homoseksuaalisuuden takia.

Kansainvälinen homojen ja lesbojen ihmisoikeuskomissio (IGLHRC) ei ole ottanut tapaukseen kantaa muistuttaen, että vaikka se tuomitsee Iranin homoseksuaaleille langettamat kuolemantuomiot, nuorukaisen teloituksen syyt ovat maan hallinnon sulkeutuneisuuden takia jääneet epäselviksi.

Islamilasivaltion hyvin tunteva homoaktivisti Gorji Marzban totesi puolestaan: ”Homoseksuaalisuus, aviorikos ja raiskaus ovat muutamia niistä teoista, joista saa kuolemantuomion. Tässä tapauksessa en ole nähnyt mitään oikeuselimien antamaa julistusta aviorikoksesta tai raiskauksesta, minkä takia nuorukainen ilmeisesti kuristettiin kuoliaaksi homoseksuaalisuuden takia.”

Espanjan korkein oikeus torjui turvapaikkahakemuksen.

Nuorukainen tuomittiin luultavasti homoseksuaalisuuden takia kuolemaan vähän sen jälkeen, kun Espanjan korkein oikeus oli torjunnut erään toisen iranilaisen miehen turvapaikkahakemuksen. Mies oli hakenut turvaa Espanjasta häntä Iranissa homoseksuaalisuuden takia uhanneiden vaarojen perusteella.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sekä Espanjan korkein oikeus että sisäministeriö olivat torjunneet Iranin kansalaisen turvapaikkahakemuksen väittäen, ettei hän ollut pystynyt osoittamaan niitä vaaroja, joita Iranissa joutuu kohtaamaan homoseksuaalisuuden takia huolimatta siitä, että islamilaisvaltio tuomitsee homosuhteista kuolemaan.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!