Sarjakuvakäsikirjoittaja: Batman on hyvin, hyvin homo

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 9

Fiktiivisten hahmojen seksuaalisesta suuntautumisesta aika-ajoin heräävään keskusteluun on tullut uusi luku, kun nykyajan nimekkäimpiin sarjakuvakäsikirjoittajiin kuuluva Grant Morrison arvioi Playboy-lehdessä, että homous on Batmanin sisäänrakennettu osa. Morrison on tehnyt Batman-sarjakuvaa vuodesta 2006 lähtien.

Morrisonin mielestä Batmanin homoutta ei voi kiistää, eikä hän tarkoita homoutta mitenkään halventavassa mielessä. Homous voi hänen mielestään olla myös Batmanin suosion taustalla. Sarjakuvan naiset himoitsevat häntä ja käyttävät fetissi-vaatteita ja hyppivät pitkin talojen kattoja saadakseen hänet. Eikä Batmania kiinnosta - hän on kiinnostuneempi hengailusta hovimestari Alfredin ja ihmepoika Robinin kanssa.

Morrison kertoo Playboyssa käsityksensä myös eräistä muista fiktiivisistä hahmoista.

Batmanin ja Robinin seksuaalisesta suuntautumisesta ja näiden keskinäisestä suhteesta on väännetty kättä erilaisissa yhteyksissä jo puolen vuosisadan verran. George Clooney kertoi vuonna 2006 hänen esittämänsä Batmanin olleen nimenomaan homo. Vuonna 2005 Batmania julkaissut DC Comics puolestaan vaati newyorkilaisen taidegallerian poistamaan näytiltä Batmanista ja Robinista tehtyjä vesiväritöitä. Mark Chamberlainin maalaamissa tauluissa supersankarit suutelevat toisiaan ja esiintyivät vähävaatteisina. DC Comics uhkasi Kathleen Cullen Fine Arts -galleriaa oikeustoimilla, mikäli töitä ei poisteta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Myös Teräsmiehen homoseksuaalisuutta on pohdittu erilaisilla sarjakuvafoorumeilla. Monet hahmon homofanit ovat olleet vakuuttuneita Teräsmiehen ja tämän arkisemman minän Clark Kentin homoseksuaalisuudesta. Teräsmiehenkin kohdalla sarjakuvaa julkaiseva DC Comics kieltää teräsmiehen ole homoseksuaalisuuden.

PinkNews: Comic strip writer: Batman is ´very, very gay´

9 kommenttia

Tuo dualismi näkyy hyvinkin fetissipiireissä sekä deittimaailmassa, jossa homous nähdään seksuaalisena supersankaruutenaa tyyliin Tom Of Finlandin yli-ihmiset. Jokainen nörtti systeemi-insinööri tai pianonopettaja voi fetissireleissä muuttua anonyymiksi seksuaaliseksi supersankariksi. Ylle puettu asu toimii sekä kiihokkeenna että vapauttajana.

Batman voidaan nähdä homoeroottisena asussaan, homona en häntä koe. Hän on omistanut elämänsä kostolle ja haluaa korjata kokemansa vääryydet ja auttaa siinä sivussa muita.Tosin lapsena orvoksi jäänyt miljonääri miespalvelijansa ja ihmepoikansa kanssa tuntuu kieltävän läheisyyden ja seksuaalisuuden - uhraa itsensä ja henkilökohtaiset tarpeensa yleisen hyvän vuoksi.
Ja hengailu miespalvelijan ja ihmepojan kanssa miljonaarimansionissa päivisin, öisin narkkareiden ja rikollisten mätkiminen ei liene kovin gay - ainakaan kovin yleisellä tasolla.