Kimmoliisa sukelsi Fingerporin maailmaan

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006

Sarjakuvapiirtäjä Pertti Jarla tunnetaan parhaiten Fingerpori-sarjakuvistaan. Hän oli tänä iltana Kimmoliisan vieraana. Piirtäjä saa paljon piirrosvinkkejä lukijoilta. Kimmoliisan juontajillakin oli muutama idea.

Sarjakuvapiirtäjä Pertti Jarla on itseoppinut piirtäjä. Fingerporissa aiheet voivat olla laidasta toiseen. Seksiä ja Jumalaakaan ei kaihdeta. Sarjakuvan ymmärtäminen vaatii joskus erityistä ponnistelua, ja välillä joutuu pirauttamaan naapurille. Monet aiheet ovat sellaisia, että täytyy tuntea maassa käytävää keskustelua. Ja sitten on niitä, jotka vaativat vain elämänkokemusta. Hyvin usein päivittäisen sarjakuvan ymmärtäminen vaatii sen verran ponnistelua, että ratkaisusta saa heureka-hurmion ja hyvän mielen.

Fingerporissa on harvakseltaan myös homoaiheita. Ne eivät aiheuta mitään erityistä kommenttien tulvaa netin keskustelupalstoilla. Sellainen teema alkaa olla arkipäivää. Juuri tänään Jarla on tehnyt stripin Helsinki Pridelle.

Haastattelussa puhuttiin myös Jarlan tyypeistä. Yksi on Vileniuksen Asko. Yleisperverssin Asko Vileniuksen nuoruudesta oli sarjakuva muutama päivä sitten:

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

http://www.hs.fi/fingerpori/1329103788934

Audio
Pertti Jarlan haastattelu, kesto 22 min

Ohjelman voi kuunnella alusta loppuun tästä

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!