Äärikristilliset haluavat ´sateenkaaren takaisin´

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 9

Homo-ongelmaisissa kristillisissä piireissä keskustellaan aika ajoin siitä, että homot ovat anastaneet sateenkaaren. Vaihteeksi teksasilaispastori Ken Hutchison on lupautunut vetämään kampanjaa. Hänellä on nimeä aiemmasta pelaajaurastaan Dallas Cowboysissa.

Hutchison harmittelee, että kirkot ovat sivusta katsoen sallineet toisten ottaa käyttöönsä sateenkaaren. Hän suosittaa kirkkoja käyttämään sateenkaarta rohkeasti ja toteaa, ettei se tee käyttäjästään homoa tai New Age -ihmistä. Aihetta käsiteltiin Rachel Maddow Showssa MSNBC-kanavalla.

Tämän jutun kuvan sateenkaariristi on kuvattu kesällä berliiniläisestä homotapahtumasta, Saksan EKD-kirkon piirissä toimivien esittelyteltasta. Siis aivan kristillisestä tilasta.

Sateenkaari ja siihen liittyvä vedenpaisumus esiintyvät lukuisissa kansanperinteissa eri vuosituhansilta. Entiset kreikkalaiset uskoivat jumalatar Iriksen tuovan saateenkaarta pitkin Zeuksen sanomat maan päälle. Juutalais-kristillisen tiedon mukaan jumala oli asettanut vedenpaisumustapahtumien yhteydessä kaarensa taivaalle lupauksena siitä, ettei enää ikinä hävitä elämää kokonaisuudessaan. Hesekielin kirjassa kerrotaan jumalan istuimen olevan kuin sateenkaari. Kalevalassa sotka lentää kaiken peittävän veden päällä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Rachel Maddowin ohjelman sivustoa

9 kommenttia

Eikö tuon "homo-ongelmainen" sanan tilalla voisi käyttää mitään fiksumpaa sanaa? Se alkaa tulla jo korvista ulos.
Ehtaa kateutta onnistuneesta symbolin valinnasta. Herra Hutchison on pikkuisen myöhässä vaatimuksineen. Mitä enemmän hän asialla metelöi, sitä enemmän symboli liitetään HLBTI-yhteisöön, eli tunnettuus kasvaa.