Berliini: Vivantesin ylilääkäri irtisanottiin - klinikalle tuomittiin suuret vahingonkorvaukset

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

Vivantesin sairaalakompleksi Landsbergerstrassella, Googlemaps-kuva


6.9.2012

Suuri vahingonkorvaus ylilääkärille

Huhtikuussa Berliinin Vivantes-klinikalta erotettu ylilääkäri saa 590 000 euron vahingonkorvauksen. Lisäksi tulee maksamattomia palkkoja. Tiistaina asia oli työoikeudessa. Ylilääkärin mukaan hänet erotettiin lesbosuhteen takia. Vivantes-klinikka väittää, että erottamisen syynä olivat yrityksen johtoportaalle lähetetyt sähköpostiviestit, jotka olivat panettelevia ja sopimattomia.

Työoikeus kumosi myös ylilääkärin lähestymiskiellon.


20.4.2012

Tagesspiegel kertoi eilen Berliinin Vivantes-sairaalaketjun ylilääkärin erottamisesta. Ortopedi Karin Büttner-Janz antoi oman tiedotteen tapahtumista. Erottamisesta oli tiedotettu jo viime viikon lopulla. Ylilääkäri kertoo, että erottamisen syy on ollut rekisteröity parisuhde, jonka hän on solminut huhtikuussa 2011 Vivantesin johtoportaan työntekijän kanssa. Tämän takia yrityksen johto maaliskuussa 2012 ilmoitti, että Karin Büttner-Janz ei voi enää toimia ylilääkärinä. Työsuhde puretaan. Karin Büttner-Janz reagoi ilmoittamalla, ettei rekisteröity parisuhde vaikuta hänen työhönsä. Pikapotkut tulivat 3. huhtikuuta. Samalla tuli lähestymiskielto.

Nyt asia menee työoikeuteen. Vivantesin selitys on toisenlainen. Ei rekisteröity parisuhde vaikuttanut potkuihin, vaan Karin Büttner-Janzin lähettämä sähköposti sen jälkeen, kun liikkeenjohdon kanssa oli puhuttu. Viesti oli täynnä soimauksia.

Karin Büttner-Janz oli kansainvälisen sairaalaketjun palveluksessa 20 vuotta, ja hän on varsin tunnettu ortopedina. Ketjulla on Berliinissä 9 sairaalaa ja klinikkaa. Sairaalan ortopedistä tasoa on pidetty huippuluokkaan kuuluvana.

Karin Büttner-Janz kuului 1970-luvulla DDR:n olympiajoukkueeseen ja hän sai kultamitallin voimistelussa.

1 kommenttia

Yleisellä tasolla on todettava, että suurissa organisaatioissa jännitteet ex-DDR -professionaalien ja läntisten välillä tulevat aika ajoin esiin. - Puhutaan perustasolla itä- ja länsi-ihmisistä, mutta sitten lisäksi "länsisosiaalistuneista" ja "itäsosiaalistuneista".