Mr Gay World 2012 on Uuden-Seelannin Andreas Derleth

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 1

Uusi-Seelanti vei voiton Mr Gay World 2012 -kilpailussa. Uutta-Seelantia edustanut 32-vuotias Andreas Derleth voitti Mr Gay World tittelin Etelä-Afrikan Johannesburgissa järjestetyssä finaalissa.

Mittaa kilpailun pisimmällä miehellä on 190 senttiä ja horoskooppimerkiltään hän on leijona. Vajaa viisi vuotta sitten uusiseelantilaistunut Derleth on syntyjään Saksan Baijerista.

Kuva: MrGayEurope / MrGayWorld

Ensimmäinen perintöprinssi on Etelä-Afrikan Lance Weyer, toinen Ranskan Remy Frejaville, kolmas USA:n Kevin Scott Power ja neljäs Alankomaiden Thom Goderie.

Suomea edusti Saarijärveltä kotoisin oleva, sittemmin helsinkiläistynyt Mr Gay Finland 2011 -kilpailun voittaja Jussi Laitinen. Laitinen menestyi pronssin arvoisesti urheilutehtävässä, mutta kokonaiskisassa hän ei päässyt pistesijoille. Suomesta osallistuttiin kisaan nyt toista kertaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tuomaristo kiinnitti huomiota muun muassa tietämykseen seksuaalisten vähemmistöjen oikeuksista ja historiasta, kisan aikaisesta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, haastatteluissa onnistumiseen, urheilullisuuteen ja valokuvauksellisuuteen. Yleisö saattoi osallistua netin kautta kilpailun yleisöäänestykseen.

Järjestyksessään neljäs Mr Gay World -kilpailu järjestettiin Etelä-Afrikan Johannesburgissa 4. - 8. huhtikuuta. Finaalipaikkana oli The Lyric Theatre. Kaikkiaan Mr Gay World -tittelistä kilvoitteli 22 osanottajaa maailman eri kolkista.

Vuonna 2009 kilpailu järjestettiin Kanadassa, 2010 Norjassa ja 2011 Filippiineillä. Vuonna 2009 voiton vei Irlannin edustaja Max Krzyzanowski, 2010 Etelä-Afrikan Charl Van Den Berg ja 2011 Francois Nel, samoin Etelä-Afrikasta.

Mr Gay World 2013 järjestetään Belgian Antwerpenissä 1. - 5. elokuuta 2013, yhdessä samaan aikaan kaupungissa järjestettävän World OutGames -urheilu-, ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuman kanssa.

Mr. Gay World -kandidaattien yhteiskuva. Voittajaksi kruunattu Andreas Derleth on takarivissä vasemmanpuoleisin. Suomea edustanut Jussi Laitinen on eturivissä toinen vasemmalta.
Uimapukukierroksen yhteisposeeraus

mrgayworld.org
www.facebook.com/mgworg
gaynz.com: Mr Gay NZ 2012 Andreas Derleth

1 kommenttia

Uuden-Seelannin media kertoo, että Andreas elää rekisteröidyssä parisuhteessa/siviililiitossa Tom Linnin kanssa. Sateenkaarilehdessä on useita juttuja, ja tässä Tom kertoo tunnelmistaan puolisonsa voiton jälkeen:

http://www.gaynz.com/articles/publish/2/article_11602.php

Tässä on asiapitoinen artikkeli voittajasta, hänen ajatuksistaan ja käsityksistään homojen oikeuksista eri puolilla maailmaa:

http://www.stuff.co.nz/auckland/local-news/6712968/Kiwi-entry-wins-Mr-Gay-World