Kansallinen sateenkaariryhmä Kasary haki Setan jäseneksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Seta sai ensimmäisen puolueväriä tunnustavan jäsenjärjestön, kun Kansallinen sateenkaariryhmä Kasary liittyi Setan jäsenjärjestöksi. Kasary on kokoomuslaisten järjestö. Seta hyväksyi jäsenhakemuksen 17. helmikuuta 2012. Kasaryn puheenjohtaja Janne Hälinen haluan haastaa myös muut poliittiset HLBTI-yhdistykset mukaan yhteisen pöydän ääreen. Sosialidemokraateilla on Pinkkiruusu ja Vasemmistoliitolla on Sateenkaarirakastajat.

Setalla on nyt 20 jäsenjärjestöä. Tässä kokoonpanossa Setan valtuusto kokoontuu seuraavan kerran päivyrimme mukaan vuotuiseen kokoukseensa ensi lauantaina (tarkistamaton tieto!).

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • Raimo Lahti, Kokkola
  • 10.4.2012, 18.01
Suomessa om kokoomuslainen pääministeri, presidentti ja nyt kokoomuslainen seksuaalinentasavertaisuusjärjestö. Seta on tahaän asti perustamiskirjansa mukaan ollut poliittisesti sitoutumaton järjestö mutta eipä ole enään. Puoluettomuus loppuu tasan silloin kun jäsenjärjestöt kantavat jotain muuta kuin sateenkaarilippua. Emme voi välttyä siltä että kun jäsenjärjestöt kantavat jonkin puolueen lippua niin kyseisen puolueen politiikkaa tullaan ajamaan myöskin setan päättäviin elimiin ja päätöksen tekoon. Pelkäänpä pahoin että tätä menoa setasta tulee puolueiden temmellyskenttä jossa varsinainen setan ajama asia jää toissijaiseksi ja hallituksessa keskitytään äänten kalastukseen. Kaikki voivat olla mieletäni setan jäseniä puoluekannasta riippumatta mutta silloin kun ryhmänä ja puolueen lipun alla halutaan liittyä poliittisesti sitoutumattomaan järjestöön niin se ei voi olla kyseisen järjestön ( setan )edun mukaista.
  • 2 / 2
  • Outi Hannula
  • 15.4.2012, 14.06
Seta on kyllä sama Seta kuin ennenkin: kannatamme ja kritisoimme kaikkia puolueita tasapuolisesti aina tarpeen vaatiessa! Tästä esimerkkinä se ettei Seta asetu missään vaaleissa kenenkään yksittäisen ehdokkaan tai puolueen taakse tai muuten tue puolueiden toimintaa.

Setassa on kai aina ollut eri puolueista tulevia ihnmisiä hallituksessa päättämässä asioista. Kyllä ainakin minun kokemukseni on ollut ihan päinvastainen kuin mitä ennustat: Setan tavoitteet yhdistävät ihmisiä, puoluepolitiikka näy kaskusteluissa ja kannanmuodostuksessa lainkaan. Puolueiden liput eivät kokouksissa heilu eikä oman puolueen hlbt-kantojen onglmia vähätellä. Päinvastoin, Setassa mukana olevat ihmiset vievät sitä sateenkaarilippua liehumaan omiin puolueisiinsa!

Jatkossakin se on Setan jäsenjärjestöt, jotka valitsevat hallitukseen ne ihmiset, joihin he kokevat voivansa luottaa. Kuten tähänkin asti nämä ihmiset voivat olla myös avoimesti politiikassa mukana.

Outi Hannula, Setan puheenjohtaja