Budapestin poliisilaitos kielsi jälleen pride-marssin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Tänään on saatu tieto Budapestista: Poliisi on kieltänyt kesän pride-marssin. Marssin pitäisi olla heinäkuun 7. päivänä osana kulttuuri- ja filmiviikkoa. Reitti on sama kuin viime vuonna: Sankareiden aukiolta pitkin juhlavaa Andrássy-puistokatua Perustuslain kadulle, Parlamenttitalon vierelle. Hakemus lähti poliisille 3. huhtikuuta ja tänään tuli kielteinen päätös.

Viime vuonna poliisi toimi samalla tavalla: pride-marssi kiellettiin. Silloin oli sama reitti. Perusteluna oli, että liikenne häiriintyy. Matkalla on tärkeitä risteyksiä. Viime vuonna poliisin päätöksestä valitettiin oikeuteen, ja oikeus salli marssin. Nyt aiotaan jälleen tehdä valitus.


Samaa reittiä on käytetty tänä vuonna maaliskuun 15. päivänä, kun järjestettiin suurmielenosoitus hallituksen puolesta. Halliltusta tukevat mielenosoitukset sallittiin, mutta opposition järjestämät vastamielenosoitukset sivummalla yritettiin kieltää.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Poliisin toimintaa olisi vaikea ymmärtää, jos ei tuntisi Unkarin poliittista tilannetta. Kaikki merkittävät viranomaispaikat on täytetty uuden kansallis-uskonnollisen hallituskoalition miehillä ja naisilla. Budapestin ylipormestari ei halua olla missään tekemisissä esim. Euro Gamesien kanssa. Tällaisella kiellolla yritetään vaientaa HLBTI-yhteisö. Läntinen lehdistö ja Europarlamentti ovat voimakkaasti kritisoineet Unkarissa tapahtuvaa demokratian rajoittamista. Vähemmistöillä, erityisesti juutalaisilla, romaneilla ja homoilla on huonot ajat.


Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!