Richard Descoingsin kuolinsyy epäselvä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

New Yorkin poliisi kertoo, että Richard Descoingsin kuolinsyy on edelleen epäselvä. Richard Descoings oli arvostetun Pariisin Institut d'Etudes Politiquesin (IEP) johtaja. Hänet löydettiin hotellihuoneestaan tiistaina klo 13 kuolleena. Hän oli tullut New Yorkiin korkeakoulujen rehtorien konferenssiin. Kun hän ei saapunut kokouspaikalle sovittuun aikaan, häntä alettiin etsiä. Hän oli kuollessaan 53-vuotias.

Ensimmäiset tiedot kertovat, että hotellihuone oli totaalisen epäjärjestyksen vallassa. Kuollut makasi alastomana vuoteella. New Yorkin poliisi riensi kertomaan, että epäjärjestys johtui pelastushenkilöstön toiminnasta, kun kuollutta yritettin elvyttää. Myös kadonnut henkilökohtainen omaisuus on löytynyt hotellin alueelta. Laptop ja puhelin olivat eri kerroksessa. Ne oli ilmeisesti heitetty ikkunasta. Merkkejä jonkun ulkopuolisen käynnistä ei ole löytynyt. Ruumiinavaustiedot saadaan parin viikon sisällä. Itsemurhan mahdollisuus on olemassa.

New York Post ja Daily Mail ovat eilen kertoneet kahden miehen vierailusta. Lehtitietojen mukana poliisi ehkä on vihjannut, että Descoings on netissä hakenut homoseuraa. Descoingsin seksuaalinen suuntautuminen on ollut kotimaassa tiedossa, mutta siitä ei ole puhuttu. Hän oli naimisissa. Online-sivusto Yagg kertoi, että Descoings vuonna 2010 tuki opiskelijoiden järjestämää queerviikkoa ja puhui aloituskonferenssissa.

Ranskassa media kertoo Descoingsin saavutuksista ja hänen jättämästään perinnöstä. Hän on kokonaan uusinut eliittikorkeakoulun Sciences Po'n. Siitä korkeakoulusta ovat valmistuneet mm. Ranskan presidentit. Opiskelijamäärä on noussut 4500:sta 10 000:een. Koulutuksen maksut on porrastettu tulojen mukaan. Näin opiskelemaan on päässyt muitakin kuin huippurikkaita.

Amerikkalaisblogissa häntä verrataan Applen perustajaan Steve Jobsiin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

NYTimesin ensimmäinen uutinen
HS:n uutinen eilen

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!