Poliisit yhteistyössä sateenkaarikansan kanssa syrjintää vastaan Brasiliassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Brasilian poliisi toimeenpani maaliskuun lopussa erityisoperaation lopettaakseen eräiden kansalaisten harjoittaman vihan ja väkivallan lietsonnan vähemmistöjä vastaan, ja pidättivät Edward Emerson Rodriguezin ja Marcelo Valle Silveira Mellon.

Rodriguez ja Mello puolustautuivat väittämällä, että lesboja ”on raiskattava, jotta he lakkaisivat olemasta homoseksuaaleja”. Sen lisäksi he yllyttivät murhaamaan seksuaalivähemmistöihin kuuluvia ja vihaan sekä väkivaltaan muita vähemmistöjä vastaan.

Brasilian sateenkaarijärjestö Associação Brasileira de Lésbicas, Gays, Bissexuais, Travestis e Transexuais (ABGLT) toimi poliisin kanssa yhteistyössä operaatiossa, joka johti pidätyksiin ilmoittamalla miesten eri sähköisissä tiedotusvälineissä harjoittamasta vihaan ja väkivaltaan lietsonnasta.

Tiedotusvälineille antamassaan lausunnossa ABGLT ilmoitti: ”Yhdessä saamme aikaan Brasilian vailla kehenkään kohdistuvaa homofobiaa, syrjintää ja väkivaltaa. Kenenkään ei tarvitse pelätä valittaessaan kärsimästään syrjinnästä.”

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta