Mr. Gay Finlandin ´kansallispuku´ jäi tulliin

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 2

Suomea Mr. Gay World -kilpailussa Etelä-Afrikan Johannesburgissa edustava Jussi Laitinen ei saanut tuoda porontaljasta ja poronsarvista koostuvaa asuaan maahan. Kielto tuli yllätyksenä ja viime hetkellä.

- Suomalaisuutta ilmentävä asuni olisi koostunut porontaljasta ja -sarvista, mutta niitä ei saakaan viedä maahan ilman erillistä eläinlääkärin todistusta, Laitinen kertoo tiedotteessaan.

Tuomaristo kiinnittää huomiota kansallispuvun lisäksi muun muassa tietämykseen seksuaalisten vähemmistöjen oikeuksista ja historiasta, kisan aikaisesta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, haastatteluissa onnistumiseen, urheilullisuuteen ja valokuvauksellisuuteen. Yleisö voi osallistua netin kautta kilpailun yleisöäänestykseen

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Järjestyksessään neljäs Mr. Gay World -kilpailu järjestetään Etelä-Afrikan Johannesburgissa pääsiäisviikolla 4. - 8. huhtikuuta. Suomi osallistuu kisaan toista kertaa, edustajanaan Saarijärveltä kotoisin oleva, sittemmin helsinkiläistynyt Mr Gay Finland 2011 -kilpailun voittaja Jussi Laitinen.

Haku Mr Gay Finland 2012 -kilpailuun on käynnissä 20.4. asti mrgayfinland.fi -verkkosivuilla. Finalistit valitaan toukokuun alkupuolella ja itse finaali on Helsinki Priden aikana 27. kesäkuuta. Voittajan tehtäviin kuuluu mm. osallistua Helsingin ja Oulun pride-tapahtumien kulkueeseen. Hän edustaa Suomea myös Mr Gay Europe -kilpailussa 7. - 12.8.2012 Roomassa sekä vuonna 2013 järjestettävässä Mr Gay World -kilpailussa.

Jussi Laitinen, Mr. Gay World kilpailun mönkään mennyt kansallispuku. (Kuva: Mikko Rasila)

Mr. Gay World -äänestys
mrgayworld.org
www.mrgayfinland.fi

2 kommenttia

Eiks tuo ole ennemminkin saamelaista kuin suomalaista? Varmaan ne olis luulleet et leikkii tarzania.

Hankkis sieltä jonkun apinannahan ja vastaavat sarvet...eiköhän löydy.
No tuota... käsittääkseni kilpailijat edustavat siellä kotimaataan, eivät mitään tiettyä etnistä ryhmää... Siinä mielessä kaikki Suomessa perinteeksi tai alkuperäisyyttä edustaviksi katsottavat asut ovat samalla tavalla "kansallispukuja". Vai etkö pidä Suomen saamelaisia suomalaisina? Ainakin he ovat Suomen alkuperäisempiä asukkaita kuin tavisten suuri enemmistö.

Oletteko muuten koskaan seuranneet kansainvälisiä missikilpailuja? Siellä vasta kansallispukuina erikoisia virityksiä näkeekin.