Yhdistyvätkö Gay Gamesit ja Outgamesit Münchenissä 2018?

  • Uutinen
  • Urheilu
  • vaeltaja2006

Vuodesta 2006 lähtien kansainvälisiä HLBTI-urheilukisoja on järjestänyt kaksi organisaatiota: FGG (Federation of Gay Games) ja GLISA (Gay Lesbian International Sports Association järjestää Outgameseja). Ensi vuonna 2013 Outgamesit pidetään Antwerpenissä ja 2014 Gay Gamesit Clevelandissa.

Kisoilla on kysyntää. Vuoden 2018 Gay Gameseja haluavat Brasilia (jokin kaupunki), Lontoo, Pariisi ja Orlando. Nyt hakijajoukkoon on liittymässä München. Siellä pidettiin jo vuonna 2004 Eurogamesit. Urheilijoita oli mukana 5500 ja kaupungin tuloiksi arvioitiin 30 miljoonaa euroa. Gay Gameseissa käy normaalisti yli 10 000 urheilijaa, joten kisat ovat huomattavasti suuremmat. Kölnissä oli kaksi vuotta sitten Gay Gamesit, ja se oli hieno HLBTI-tapahtuma, mutta samalla taloudellinen fiasko. Kisojen järjestelyorganisaatio meni myöhemmin konkurssiin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Viime aikoina on käyty keskustelua siitä, että Gay Gamesit ja Outgamesit pitäisi yhdistää. Ei ole järkeä siinä, että on kahdet rinnakkaiset kisat. München on valmis järjestämään vuoden 2018 kisat, jos ne ovat yhdistetyt kisat. Kisakaupungista päätetään syksyllä 2013. Münchenin kaupunki on ollut myötämielinen ja on valmis tukemaan kisoja huomattavalla rahasummalla (250 000 euroa). Kuitenkin kisojen päätulolähde on osallistumismaksu. Niillä maksuilla kustannetaan mm. Münchenin olympiastadionin vuokrat. Pelkkä hakuprosessi kaikkine mainostemppuineen tulee maksamaan ainakin 58 000 euroa.

http://www.tz-online.de/aktuelles/muenchen/statt-olympia-2018-muenchen-will-games-2255768.html

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!