Tallinnassa X-Baar yritetään sulkea oikeusteitse

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 5

Viron sotainvalidien yhdistys koettaa lopettaa samassa talossa toimivan X-Baar-nimisen homobaarin toiminnan. Yhdistyksestä on lähetetty valituksia viranomaisille monenlaisin perustein X-Baarin sulkemiseksi. Yhdistys väittää, että baari on pedofiilien kasvualusta (taimilava), eikä se saa toimia koulun läheisyydessä.

Sotainvalidien yhdistys on vienyt asian Tallinnan käräjäoikeuteen ja Harjun lääninoikeuteen, tuloksetta. On mahdollista, että baarin toimilupaa ratkotaan vielä korkeimmassa oikeusasteessa.

X-Baarin edustaja Raimo Mets kertoo heidän olleen valmiita neuvottelemaan asioista, mutta yhdistys ei ole halunnut neuvotella. Metsä arvelee yhdistyksellä olevan asenneongelman seksuaalivähemmistöjä kohtaan.

Nykyisessä paikassaan X-Baar on toiminut jo kolmisen vuotta. Aiemmin baari oli jonkin aikaa hienoissa (ja ilmeiseti hyvin kalliissa tiloissa) aivan vanhankaupungin ytimessä Väike Karja -kadulla ja sitä ennen kivenheiton päässä Sauna-kadulla.

Linkin takana olevassa Reporterin uutisessa on videoraportti kerhotiloista ja ja Raimo Metsan haastattelu.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Reporte.ee-uutinen ja haastattelu videolla (viroksi)
Ranneliike.netissä uutinen samasta kiistasta vuonna 2010
Postimies-lehden uutinen

5 kommenttia

Tästä uutisesta muistuma:
Psyke ry toimi kellaritiloissa Helsingin Kalevankadulla. Sinne kuljettiin sisäpihan kautta. Talon asukkaat halusivat yhdistyksen häädettäväksi talosta siksi, että homojen kenkien kopina häiritsi talon asukkaita.