Venäjän homopropagandalaki: Aktivisteja pidätettiin ja vapautettiin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Kolme HLBTI-aktivistia, joukossa Nikolai Aleksejev, pidätettiin Kostromassa eilen perjantaina, kun he osoittivat mieltä lasten kirjaston edessä. Heidän julisteissaan oli mm. lauseet: "Homoseksuaalisuus ei ole valinta" ja "Kuka suojelee homonuoria". Poliisi pidätti mielenosoittajat, mutta oikeus vapautti heidät, koska heidän julisteissaan oli "neutraalia informaatiota" eikä oikeuden mielestä Kostroman homovastainen laki sellaista kiellä.

Voitot oikeudessa ovat harvinaisia. Nikolai Aleksejev kertoo, että yleensä homot häviävät automaattisesti kaikissa oikeusasteissa. Pietarissa saatiin eilen sellainen voitto, että oikeus otti käsiteltäväkseen homoaktivistien valituksen. Valituksessa vaaditaan kärsimyskorvausta pietarilaiselta poliitikolta Milonov Vitalylta, joka on Pietarin lain puuhamies ja puhuu homoista vihamielisesti. Pietarissa laki astuu voimaan tänään lauantaina.

Samanlainen laki halutaan nyt Samaran kaupunkiin ja Pietaria ympäröivälle alueelle. Novosibirskissa puuhataan vastaavaa lakia koko Venäjälle.


Liettuassa on taas aktivoiduttu

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Liettuassa vanha tuttu homojen vastustaja, kansanedustaja Petras Grazulis on jälleen aktivoitunut. Hän kuuluu uusliberalaiseen puolueeseen ja hän mm. Vilnan Priden jälkihulinoissa toimi poliisin määräysten vastaisesti priden tapahtumapaikalla johtaen joukkonsa suljetulle pride-alueelle. Tiistaina Grazuliksen uusi lakiehdotus päätettiin ottaa parlamentin kevätkauden käsittelyyn. Lakiehdotuksessa homopropagandasta saisi sakkoja 800 euroa. Edellinen vastaava lakiesitys vedettin pois EU:n painostuksen vuoksi.

Tiistaina alkoi Vilnan parlamentissa keskustelu perustuslain muutoksesta, jolla avioliitto olisi vain miehen ja naisen välinen liitto. Myös sukupuolen korjaamiset halutaan kieltää lailla.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!