Italian korkein oikeus tukee homojen oikeuksia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Homoseksuaalinen pari valitti Italian korkeimmalle oikeudelle yritettyään turhaan saada virallista tunnustusta todistukselleen Hollannissa solmimastaan avioliitosta.

Korkein oikeus ilmoitti päätöksessään, että homoseksuaalisilla pareilla on oltava samat oikeudet, joista Italian avioliitossa elävät heteroparit nauttivat. Korkein oikeus muistutti, että vaikka samaa sukupuolta olevilla henkilöillä ”ei ole oikeutta solmia avioliittoa”, heillä ”on oikeus perhe-elämään” ja ”oikeus elää vapaasti parina”.

Korkein oikeus vaati, että homoparit saavat ”saman kohtelun kuin avioliiton solmineet heteroparit, ja muistutti, että avioliiton myötä tulevien etujen epääminen samaa sukupuolta olevien henkilöiden muodostamilta pareilta merkitsee ihmisoikeuksien rikkomista. Korkein oikeus määräsi, että homoparit voivat ”kääntyä oikeusistuimien puoleen, jotta niille konkreettisissa tilanteissa myönnetään samat oikeudet, joista avioliiton solmineet parit nauttivat”.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Italian tärkeimmän seksuaalivähemmistöjä edustavan yhdistyksen Arcigay puheenjohtajan Paolo Patanén mukaan Korkeimman oikeuden päätös on ”historiallinen askel” yhdenvertaisuuden puolesta ja ”uusi askel homoparien oikeuksien suojelemiseksi”.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!