Brittimonarkia horjuisi lesboparin noustua uuden lain myötä joskus valtaistuimelle

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 6

Konservatiivinen parlamentin jäsen Peter Bone väittää tasa-arvoisen avioliittolain mahdollistavan jopa lesboparin nousevan jonakin päivänä valtaistuimelle.

Sensaatiolehdistöön lukeutuva Sun uutisoi MP Bonen mielipiteitä. Niiden mukaan uusi laki mahdollistaisi kuningattaren, jolla on naispuolinen elämänkumppani tai kuningas, jolla on miespuolinen kumppani, nousta britti-ihmperiumin johtoon. Mr. Bone vaatii välittömästi Britanian kansainyhteisön hätähuippukokoukseen keskustelemaan suunnitelluista lakiehdotuksista.

Tuollainen [homo] kuningas tai kuningatar ei MP:n mielestä voisi olla missään tapauksessa anglikaanikirkon ylin johtaja.

Perimysjärjestys menisi myöskin täysin sekaisin, jos kuningatar tulisi raskaaksi jonkun ei-kuninkaallisen siemensolusta keinohedelmöityksen kautta.

Homojen ja lesbojen etuja ajava Stonewall-järjestö kutsui parlamentin jäsenen esittämiä mielipiteitä "ilkeämielisiksi".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sun-lehden uutisjuttu

6 kommenttia

Ei kai siihen monarkian horjumiseen tarvita homo- tai lesboparia. Ellun jälkeen natina nurkissa lisääntyy.
  • 2 / 6
  • Homopallero
  • 20.3.2012, 10.35
Totta kai tasa-arvoinen avioliittolaki koskisi kuninkaalisia siinä missä tavallista kansaa. Lähes kaikissa Euroopan kuningashuoneissa on tätä nykyä ei-kuninkaalista verta, joten tuo hömpötys perillisestä on toissijaista. Kyseessä taitaa taas olla konservatiivipoliitikon oman suvaitsemattomuuden ja ahdasmielisyyden peittelemistä. Olisihan homon tai lesbon tietysti vaikea olla moralisoivan kirkon johtaja, mutta todennäköisyys sille, että tuleva kuningatar olisi lesbo, on aika pieni, vaikka onhan niitä homoja ja lesboja ollut monarkioissa hallitsijoina aikaisemminkin, tosin he olivat kaikki enemmän tai vähemmän kaapissa.