Seksuaalivähemmistöjä kohtaan tehdyt rikokset lisääntyneet Ruotsissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Hyökkäykset homoja, lesboja sekä transseksuaaleja kohtaan ovat tuplaantuneet Ruotsissa vuoden 1996 tehdyn tutkimuksen jälkeen. Tällä viikolla julkaistavasta tutkimuksesta kirjoittaa Dagens Nyheter.

Tukholman yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan yleisimpiä ovat sanalliset loukkaukset. Neljä viidestä kertoo joutuneensa solvatuksi, usein toistuvasti. 12 prosenttia tutkimukseen vastanneista oli kohdannut väkivaltaa ja 11 prosenttia sukupuolista väkivaltaa. Hyökkäysten kohteena oli suunnilleen yhtä usein mies ja nainen. Nuorilla on suurin riski joutua hyökkäyksen kohteeksi. Peräti 77 prosenttia alle 20-vuotiaista kertoi joutuneensa hyökkäyksen kohteeksi seksuaali-identiteettinsä vuoksi.

Vuonna 1996 tehdyssä tutkimuksessa neljännes vastanneista kertoi joutuneensa hyökkäyksen kohteeksi, nyt määrä oli noussut yli puoleen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tutkija Eva Tiby arvioi, että rikosten määrä on voinut lisääntyä seksuaalivähemmistöjen entistä suuremman näkyvyyden vuoksi tai rikosten ilmoituskynnyksen madaltumisen tähden. Tutkimuksen vastausprosentin kasvukin on voinut vaikuttaa. Molempina vuosina tutkimukseen osallistui noin 2000 ihmistä.

- dagensnyheter.se

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!